God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 

Bo norsk - UTENOM EUROPA

Oversikt over bosteder drevet av nordmenn utenom Europa.

Publisert 31.01.2001 10:10. Oppdatert 26.03.2004 12:49.

KNYSNA, Sør-Afrika

Øst for Cape Town ligger feriebyen Knysna hvor Lennie Strandli driver sitt lille B&B-hotell. Mer info på Bo norsk i Sør-Afrika


CAPE TOWN


Viggo Andersen fra Fredrikstad, som i flere år har arrangert spesielle turer til dette landet, var for en tid siden i Cape Town, som han har tapt sitt hjerte til.

Da bodde han på et lite sjarmerende gjestehus, et viktoriansk hus, hvor atmosfæren og stemningen sitter i veggene.
”Jeg følte at jeg var kommet til paradiset, livet er fullt av tilfeldigheter”, sier Viggo.
Den gamle mannen, som drev stedet, ønsket å trappe ned, og tilbød Viggo å overta! Han slo til på stedet, og huset ble hans fra 1. april.
Stedet har 11 doble rom med dusj og toalett, og prisen pr. natt for to personer er kr. 475,- inkl. stor engelsk frokost.
Huset, som heter "Underberg" må oppleves, alle lytterne til God tur er mer enn velkommen, avslutter Viggo Andersen.

Telefon; 00 27 21 426 2262.
Eller Viggo på telefon i Fredrikstad, Temareiser Fredrikstad; 69 31 26 21.
Fax; 69 31 31 93.
E-post: kultur2@online.


GUATEMALANorske Unn-Lisbet Muj så for mange år siden en film om Guatemala – og ”falt pladask”. Dette var en land som fasinerte henne, og et land som hun bestemte seg for å besøke.

Men det var utrygt og direkte farlig i landet for utlendinger, og hun lot ønsket bero. Men hun visste også at for å bli kjent med folk, var det en forutsetning at hun kunne snakke spansk, så det måtte læres først – og da det ble trygt igjen å reise, kunne hun lære det i Guatemala.

Opplevelsen av landet ble ingen skuffelse, tvert imot. Da hun kom hjem til Norge igjen etter fem uker, bestemte hun seg, – hun solgte alt hun eide og dro tilbake, uten å vite helt hva hun skulle leve av.
Men i dag, fire år senere, er hun gift med en guatemaler, og sammen med ham driver hun et lite motell. Unn-Lisbet er full av lovord over landet, hun sier det er fargerikt, annerledes og spennende – og med en utrolig vennlig og gjestfri befolkning.

Hos Unn-Lisbet kan du altså bo, du kan lære spansk og hun er også behjelpelig med guiding eller gode forslag og hjelp, slik at du får maksimalt ut av utbytte.

Vil du ha kontakt med Unn-Lisbet kan du ringe henne i Norge, men BARE FREM TIL 14. SEPTEMBER,
telefon: 69 25 47 22.
Telefon i Guatemala: 00 502 61 76 728.

Du kan også gå inn på hennes nettsider: www.guatemala.no
E-post: unntill@hotmail.com


BO NORSK HOS MONICA OG TERJE
Ved den vakre Atitlansjøen i Guatemala, verdens vakreste innsjø, er den kalt, ligger et lite stykke Norge.
Se artikkel om Monica og Terje i GuatemalaTANZANIAHar du tenkt deg til Afrika – blant annet for å se ”The big five”, så kan kollega Astrid Andersen anbefale Victoria Expeditions- hvor du finner norske Renate fra Trondheim, som kan ordne alt for deg. En kjempefordel, sier Astrid.
Telefon til Renate er: 00 255 27 250 78 03,
mobil: 00 255 27 74 42 88 740.
Samuel & Rene Lugemalila
Victoria Expeditions Safaris & Travels (TZ).
Meru House Inn,Sokoine Road,PO BOX 14875,Arusha - Tanzania.
E-post adresse: victoriaexp@habari.co.tz
Nettsiden er: www.victoriatz.comKRABI - THAILAND


Ingeborg Fallet Kristensen har vært i Thailand i flere år. Etter hotellfagskole i Sveits har hun jobbet på Sheraton hotell i Phuket, inntil hun overtok som leder på et lite nybygget, idyllisk hotell i Krabi, som ligger helt sør i landet.

Stedet heter AO NANG SEA FRONT THAI RESORT – og er bygget i thaistil. Her er fine hotellrom, det ligger i et naturskjønt område av Thailand med uberørt natur, noe myndighetene bestreber seg på skal vedvare.
Stedet er rolig, sier Ingeborg, og passer for mennesker som ikke vil ha fest og fart og natteliv, men en rolig og avslappet ferie. Det er en hovedgate med en del barer, små hyggelige restauranter og butikker, prostitusjon ser du ikke, sier hun, heller ikke er motoriserte underholdningstilbud på stranden og heller ikke solstoler.

Du kan også gå inn på nettsidene deres: www.aonang-thairesort.com
Ingeborg kan du nå på følgende telefoner:
00 66 75 637 592, eller mobil: 00 66 19 797 895,
Husk tidsforskjell på 6 timer!
E-post: info@aonang-thairesort.com
Adresse: Ao Nang Thai Resort, 273 Moo2 Beach road, Ao Nang, 81000 Krabi, ThailandGOA - INDIADe to kusinene, Hilde og Turid fra Tønsberg, har besøkt India og Colva flere ganger og trivdes så godt at de kunne tenke seg å bosette seg der for en stund. Nå driver de en restaurant på stranden og har også disposisjon over et gjestehus ved siden av, og vil gjerne ha nordmenn på besøk. Vafler får du også!

Det er utrolig billig i India – et dobbeltrom med bad og meget god standard koster i gjestehuset 65 kroner for to personer! En middag på restauranten: kr. 20, og en halvliter øl 4-6 kroner.

Vil du komme i kontakt med jentene, kan du ringe:
0091-832 7880 71 til restauranten "Lucky Star",
eller: 00 91 98 221 64 331 (Hilde)
00 91 96 221 82 306 (Turid)
Du kan også ringe Ellen Eileraas,mor til Hilde:
33 33 04 54.


TRINIDAD&TOBAGO„Ymir-travel“, Trinidad.
Telefon fra Norge: 900 55 930.
Vertskap Lars Øyan fra Østerdalen. Lars er norsk turoperatør på disse øyene i Karribien, som også er litt spesielle, fordi de har holdt mye på sin egenart, og fordi myndighetene har begrenset turismen til øyene.
Lars ordner alt; bosted, flybilletter og aktiviteter.
Mer info: www.ymirtravel.com


NEW HAMPSHIRE - USABåtcruise. Innehaver Ingunn Gardiner fra Førde, som sammen med sin amerikanske ektemann driver et cruiserederi med cruisebåter på en stor innsjø som heter Lake Winnipesaukee i New England.
Ingunn har 3 Inns (3 små hotell med til sammen 101 rom).
Hotellene heter The Inns at Mill Falls og ligger i en liten koselig landsby som heter Meredith og ligger like ved innsjøen i staten New Hampshire.
De er nye med gammel byggestil og har ganske høy standard.
Båten heter M/S Mount Washington, den er 230 foot og kan ta 1200 passasjerer.
De tilbyr sightseeing om dagen og nattklubb med middag og dans om kvelden.
Ingunn Gardner er aktiv i turistindustrien i New Hampshire og hele New England området og kan gjerne hjelpe med henvising eller eventuelt rådgiving for de som vil besøke New Hamshire eller New England.
Ingunn kan også være behjelpelig med å finne innkvartering hvis du vil besøke dette distriktet.
Telefon fra Norge:
001 603 279 52 00, men det kan være litt vanskelig å treffe Ingunn på telefon i sesongen, det er lettere å få kontakt pr. e-post.
E-post: ingunn@cruiseNH.com
Båten: http://www.cruiseNH.com
The Inns: http://www.millfalls.com


CANADA”Møyfrids guesthouse”, 43 Rue Millar, Hull, Quebec J8Y 3N9.
Telefon fra Norge: 001 819 772 85 57.
Vertskap Møyfrid Grindheim fra Nedre Vats driver dette lille B&B hotellet, som ligger hyggelig til i hage og har fine rom, alle med bad og toalett.
Prisen er rundt 60 dollar for to pr. døgn inklusive deilig ”norsk” frokost.SØR-AFRIKA”Get Africa”, Postnet suite 191, Private Bag x 504, Northway, Durban.
Telefon fra Norge: 00 27 31 31 24 821.
Vertskap Elin Fosselie fra Kristiansand. Hun driver sammen med sin ektemann Graham Patan et byrå i Durban som tilrettelegger hele din Sør-Afrika-ferie, inklusive fly, overnattinger, utflukter med mer. Hun er også behjelpelig med god rettledning og ekstra service for alle norske lyttere.
E-post: getza@sphere.co.za

„Jensen-safari“, Pretoria, Johannesburg. Dette er et tips fra en lytter, som fant selskapet på Internett.
Jensen er norsk og tilrettelegger reiser til Sør-Afrika, og vår lytter mener at han sparte tusenvis av kroner ved å benytte en ”lokal” operatør. Da han kom til Johannesburg fra Norge, overnattet han også hos herr Jensen, som ga ham en bred innføring i både kultur og politikk.

Vi har ingen annen adresse enn denne: www.jensensafaris.com
Vår lytter, som du sikkert kan benytte som referanse treffer du på E-post: rothojo@c2i-net


EGYPTSherin A. Wahab er norsk-egyptisk og kan hjelpe deg med å tilrettelegge en reise på egenhånd i Egypt, hvor du både får se de historisk interessante tingene, men også et møte med land og folk som bare en som er kjent kan gi deg. Sherin kan egentlig hjelpe deg med det meste, bestilling av hotel, rundtur i Kairo, privat med henne som guide.

Klikk for info: Norsk guide i EgyptOMANOman ble i antikken kalt det «lykkelige Arabia», det er et urørt land med vakker natur, gammel kultur og historie.

Her har nordmannen Anders Kongsteien bodd i 11 år - han snakker flytende arabisk og kan hjelpe deg til rette. Hans kontakt i Norge, Frederik Finnes, har vært der og skal reise ned igjen.

Vil du ha kontakt med Anders, ring Frederik på telefon:
934 22 534.
Eller send en e-post: frederikfinnes@hotmail.com


LENKER

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no