God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 

Bo norsk - ITALIA

Oversikt over bosteder med norsk vertskap i Italia.

Publisert 31.01.2001 09:36. Oppdatert 01.04.2004 09:36.

LAGO MAGGIORE


Hotel ”La Terazza”, 28040 Belgirate, Italia. Ved Lago Maggiore. Telefon fra Norge: 00 39 03 22 74 93.
Nettsider: www.ristoranteterrazza.com/enter.htm
Vertinnen Kari Tagliaferri er fra Ustaoset, gift med Luigi, som også lager maten. Helt skjønn! Hotellet har enkel standard, men rimelig i forhold til italienske priser – ca 450,- for to inklusive god frokost.
Belgirate ligger i sørenden av den store innsjøen, som grenser i nord til Sveits.
Det er mange muligheter for utflukter, ikke minst med båt på sjøen. Hotellet har bare 11 rom, og er meget populært blant lytterne våre (kjempegode tilbakemeldinger) så her lønner det seg å bestille i tide.


LUCCA


Kristin J. Walton og Kåre S. Myhre har utleie på fem leiligheter i Lucca.

Kristin og Kåre oppdaget selv Lucca for første gang i forbindelse med permisjon.
I 1997 bestemte de seg for å ta en utvidet svangerskapspermisjon (ett år) og istedenfor å kjøpe nytt hus, bil etc. brukte de sparepengene til å oppleve livet i Italia.
Etter en stund fant de Lucca, og da de måtte dra hjem til Norge ga de hverandre løftet om at neste jobb skulle være i Lucca.
Og slik ble det, nå har de bodd her i to år og trives fantastisk godt.
De har hatt flere gjester som har tatt mellom en til to måneders permisjon der nede.
Så det er nok flere norske barn som har tatt sine første skritt i Lucca.

De driver 5 leiligheter (fra ett til 3 soverom) i det historiske senteret (innenfor bymuren) av Lucca.
Alle har enten terrasse, uteområde eller balkong.
De har lagt vekt på å innrede og utstyre dem praktisk og italiensk, men med nordeuropeisk standard, og de har også prøvd å dekke noen norske behov (f.eks. dyner).

Kristin og Kåre har også mange ideer om utvidelse av sine tilbud i fremtiden slik at flere nordmenn kan ta del i de mange og gode opplevelsene som finnes her nede.

Ønsker du mer informsjon kan du ta kontakt med
Kristin J. Walton og Kåre S. Myhre.

Telefon: +39 0583 419840
Mobil: +39 3355 208251
E-post: myhre@interfree.it


BOVARA


Klosteret Antico Convento Olivetano ligger i den østre delen av Italia, sør for Assisi ved byen Trevi /Bovaria– og ble reist i år 1158.
Det er et utrolig vakkert og fredfylt sted, men ble dessverre ganske ødelagt under jordskjelvet for noen år siden.

Nå er det imidlertid nesten ferdig restaurert, og det er her i disse omgivelsene at norske Live Mørstad skal ha sitt ”inspirasjonssenter” – hvor du kan bo og spise og delta i kurs i tekstil, keramikk, mat eller vin.
Alt i et hyggelig, sosialt fellesskap.

Hun regner med at de første kursene kan starte til påske, og foreløpig vet hun heller ikke eksakt pris for oppholdet, men er du interessert, så ta kontakt, så får du informasjonen direkte fra henne.
Live Mørstad – Convento Olivetano, Bovara, 06032 Trevi, Italia.
Du kan også ringe henne på telefon: 00 39 07 42 65 28 76.RIMINIHotel ”Cortina”, Viale Cormons 39, 47900 Rimini. Telefon fra Norge: 00 39 05 41 28 466.
Verten heter Rolando Bolognesi, men Brita vet ikke annet om stedet enn at han skal snakke utmerket norsk, og at stedet er hyggelig.


TOSCANA


Den norske vingården "Caiano" ligger i hjertet av Toscana – en halv times kjøring fra Siena, med kort vei til Firenze og kysten. Gården er "levende", produserer både vin og olivenolje og har i tillegg leiligheter til leie.

Brita Blomquist har bodd der selv, og rommene er kjempe lekre med alt utstyr du trenger – og i ulike størrelser.
Du kan også leie deg et eget lite hus som ligger ved siden av hovedgården.

Mer info: www.caiano.no
E-post: caianosrl@iol.it
Fax: 00 39 057 73 55 689

MONTE AMIATA


Monte Amiata er Toscanas høyeste fjell,1740 meter, og ligger som en liten øy i det vakre landskapet, omkranset av fem små, gamle byer, alle er forskjellige, men med stor sjarm.
Monte Amiata

Her fant Brita norske Marianne Iversen, som jobber på et av hotellene som ligger oppe i fjellet (ca 1400 m) det heter "Le Macinaie" og er et utrolig hyggelig ”alpehotell” med nydelige rom, skjønn mat og en herlig atmosfære, som ikke minst de ansatte har ansvaret for.
Når vi snakker om Toscana så er jo det det gamle etruskerlandet, rikt på kultur og skatter, et herlig vindistrikt og med det følger også god mat. Men det er ofte slik at det er noen steder som er mer kjent enn andre, og man tråkker ofte i hælene på hverandre. Når Brita sier at hun var den første nordmannen Marianne hadde sett i området, så sier vel det litt.

Men Monte Amiata ligger likevel så sentralt at du kan nå både Firenze og Roma på kort tid, og selvsagt også alle de andre kjente stedene i Toscana.
Marianne er en varm og hyggelig jente og ønsker så gjerne at hun kan få vist dette vakre området til nordmenn. Her er skog med ikke mindre enn fem naturparker, om våren er området kjent for sine ville orkideer, om sommeren er det svalere her enn nede på slettelandet, hvor temperaturen ofte kan gå opp i 40 grader og mer, høsten er tid for sopp og kastanjer, og på vinteren er det skiferie som lokker.

Marianne bor selv i landsbyen Santa Fiora, som er en litt ukjent perle i rekken av Toscanas varke byer og landsbyer. Her får du oppleve italiensk hverdagsliv uten turistbusser, og byen er også kjent for et rikt musikkliv. Brita har selv ruslet rundt i byen med Marianne, og den er bare helt skjønn.

Du kan gå inn på hjemmesidene til hotellet: www.lemacinaie.it
E-post: info@lemacinaie.it
Du kan også ringe Marianne på: 00 39 347 615 1032.

For Brita var hun et usedvanlig hyggelig bekjentskap og hun ga et meget fint og innholdsrikt opphold.
LENKER

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no