God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
Samleside: FERIETILBUD TILRETTELAGT FOR FUNKSJONSHEMMEDE
God tur 14.03.04

Rullestol på fly

For fjorten dager siden spurte jeg dere om hvilke erfaringer dere har med bruk av rullestol på fly. I utgangspunktet burde dette være uproblematisk, men av de tilbakemeldingene jeg har fått, ser det ut til at det er svært personavhengig.

God tur 28.12.03

Sykkelstier for rullestolbrukere

Petter Braathen er avhengig av rullestol, og som mange andre i samme situasjon, var han lei av å bli fraktet rundt for å se på alt mulig. Han ønsket en mer aktiv ferie, og dermed ble sykkelstier løsningen.

God tur 19.10.03

Rullestol ingen hindring

- Da jeg forsto at jeg kom til å tilbringe mitt liv i rullestol, fant jeg fort ut at DET ikke skulle få bli noen hindring for meg, sier Solveig Ulvund Juul i Trondheim.

God tur 20.10.2002

Ferie for funksjonshemmede barn

Det er ikke greit å være foreldre til et funksjonshemmet barn, som også gjerne vil på ferie, for det er ikke lett å finne steder som er tilrettelagt. Nå vil både faginnstanser og brukerorganisasjoner fokusere på ferie og fritid.

God tur 08.10.2000

Rullestolferie i Algarve

Det er ofte vanskelig for rullestolbrukere å finne egnede reismål. Men en av God turs lyttere har blitt kjent med et unikum av en reisearrangør i Portugal...

God tur 25.03.2001

Rangøy Rorbu

Marit og Inge Rangøy bor på Averøy med Hustadvika som nærmeste nabo. Der har de ulike hytter og rorbuer til utleie, blant annet en stor rorbu tilpasset funksjonshemmede.

God tur 04.03.2001

Feriereise for rullestolbrukere i USA

Tomas Nesheim, som er rullestolbruker har oppdaget Amerika. Han synes at ferietilbudene for funksjonshemmede er elendige i Europa sammenlignet med USA - spesielt Florida.

God tur 01.10.2000

Grindbutunet i Valdres

Dette er et av de første hyttetun i landet som er godkjent for bevegelseshemmede. Det innebærer at for eksempel en rullestolbruker kan klare å bo alene.


 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no