God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 16.5

Freding av fyr

Lista fyr
Lista fyr
Dankert Monrad Krohn, som er riksantikvarens mann, er kjempeglad for at de gamle fyrene er fredet, slik at de ikke faller i privat eie. Fyrene er bygget av staten, sier han, og de er hele det norske folks eiendom. Ved at de nå drives av frivillige organisasjoner, kan både du og jeg bo på dem.

Publisert 14.05.2004 12:19. Oppdatert 19.05.2004 10:01.

Dankert håper at alle en eller annen gang skal få oppleve denne gleden av å bo på et fyr for kortere eller lengre tid. De er så forskjellige, både når det gjelder beliggenhet og utforming, så det er vanskelig å velge seg favoritter, sier han, Men hvis han skal fremheve konstrastene hvor han trives godt, så er det fyret på Grip –som ligger utsatt til og virkelig må måle krefter med havet, og det mer idylliske Hatholmen utenfor Mandal, som er en liten sørlandsperle.

Akkurat det siste er jeg helt enig i, for her skal nemlig Bjørn, mannen min, og jeg være vertskap 2. uken av juli – fra 5 – 11. Da er du selvsagt velkommen til et besøk – kaffe blir det nok.
Hvis du vil ha mer informasjon – gå inn på www.fyr.no

Brita sammen med Dankert Monrad Krohn som ivrer for fredning av de gamle fyrene.Øya Grip ligger ute i havet utenfor Kristiansund.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM NORSKE FYR
Siste saker:
Flere saker: ALT OM NORGE

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no