God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 16.5

Tuvsjyen ved Saltstraumen

Vakre omgivelser ved saltstraumen og den kjente brua over.
Vakre omgivelser ved saltstraumen og den kjente brua over.
Elistabeth og Jeff vil at dere som kommer hit skal få oppleve det som er ekte, og det betyr at her det ikke noe tant og fjas og lånte fjær. Siden Elisabeth har dype røtter her, og ikke minst fordi det også er gjort interessante steinalderfunn på stedet, som skriver seg 10.000 år tilbake i tid, er dette noe som vertskapet har grepet fatt i.

Publisert 14.05.2004 10:58. Oppdatert 18.05.2004 14:39.

De har bygget en lavo etter mønster av forfedrenes hus, de lager hyggekvelder hvor du får smake steinalderbrød, hjemmebakt av en urgammel kornsort, reinsdyr som er stekt i bålet -eller fisk, som kan tilberedes på samme måte. Her får du møte steinalderkvinnen, kledd i skinn og Elisabeth som forteller. Har du lyst på en dukkert, står en oppvarmet saltvanns-badestamp klar utenfor.
Men det er ikke bare Elisabeth og Jeff som gjerne vil vise hva stedet har å by på. Pappa Kjell tar deg gjerne med ut i ”Fram”, som er den gamle fiskeskøyta, ”familiemedlem” den også, og da får du en liten følelse av hva denne straumen egentlig er. Vil du oppleve den for fullt, ordner de det slik at du kan rafte her.
Både fiske og rafte skal jeg fortelle om i de to neste sendingene her i God Tur.
Du kan leie deg stor eller liten leilighet hos Elisabeth, men det finnes også andre overnattingssteder. Elisabeth er veldig opptatt av at alle som driver med turisme i distriktet skal stå sammen, slik at gjesten som kommer kan velge ut fra et totaltilbud. Se vedlagte.
Du kan gå inn på www.tuvsjyen.com - du kan ringe 75 58 77 91 – eller e-post: elijoh@online.no
LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM NORGE

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no