God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 28.03.04

Bo norsk i Sør-Afrika

For vel et år siden solgte Lennie Strandli det hun eide og hadde og tok med seg sin tenåringssønn til Sør-Afrika. Hun var vel femti år og fant ut at hun ville prøve å gjøre noe annet i livet.

Publisert 26.03.2004 12:39. Oppdatert 30.04.2004 11:53.
Med lang praksis fra butikk, og ikke minst kundebehandling og service, tenkte hun at hotell måtte være en beslektet bransje – og slik ble det.

En arbeider hviler ut etter arbeid på druemarkene i Stellenbosch, 5 mil fra Cape Town. Eksporten av vin fra Sør-Afrika har eksplodert etter demokratiseringsprosessen de siste åra. (Foto: AFP)
Etter å ha sett seg om ved Garden Route på sørsiden mot Det indiske hav, fant hun plassen, i feriebyen Knysna. Knysna kan forresten "skryte" av at det var en nordmann som bygget stedet på tømmer. Han het Thesen og strandet med et skip her. Nå er bedriften en saga blott, men et flott museum forteller hva han fikk til.

Her driver nå Lennie sitt lille 8-roms B&B-hotell og syns hun har gjort et klokt valg. Hun har et hyggelig hus med hage og svømmebasseng, utsikt mot havet og fem minutter å gå ned til selve sentrum med både restauranter og butikker.

Området er nydelig, sier hun, det er mulighet for flotte spaserturer, dykking, golf, naturparker – for ikke å snakke om hva man kan gjøre av lengre utflukter. Knysna ble for tredje året på rad kåret til Sør-Afrikas tryggeste by.

Rommene koster fra norske kroner 275,- til 350,- pr. person pr. døgn inklusive frokost, hvor både geitost og kaviar står på menyen. Det er te og kaffe på alle rom og internetttilgang. Norsk TV har hun også på satellitt.

Men det hun setter aller mest pris på er alle de hyggelige og hjelpsomme menneskene hun har truffet, og ikke minst Betty og Julia, som jobber hos henne.

Lennie har foreløpig ingen egne hjemmesider, men du treffer henne på e-post: guineafknysna@worldonline.co.za
Telefon 00 27 44 38 22 806

Du flyr til Johannesburg eller Cape Town og videre til George, så henter Lennie deg på flyplassen, hvis du ikke leier bil selv.

Du kan sikkert også kontakte Lennis kusine, Karin Dolven, 22 55 05 20. Hun er nettopp kommet hjem etter en måneds opphold på stedet.

Siste saker:

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no