God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 21.03.04

Frister det med et opphold i Sør-Afrika?

Den lille norske familien Anne Marie, Bjørn og sønnen Bjørn Magnus på ni år fra Ski utenfor Oslo har siden oktober i fjor bodd i Sør-Afrika. De har leid hus og kommer først hjem i april. De kan anbefale et slikt langtidsopphold på det varmeste.

Publisert 19.03.2004 13:22. Oppdatert 30.04.2004 11:52.
For tre år siden bestemte de seg for at de skulle ta et brekk i hverdagen. De jobbet i en hektisk IT-bransje, som begynte å bli tøff. De hadde først tenkt på Spania, men etter å ha lest en reportasje om Sør-Afrika, bestemte de seg for å ta en kortere tur for å se om de kunne finne et sted som passet.

Robben Island med Cape Town i bakgrunnen. (Foto: AFP)
De dro til Port Elisabeth på sør-kysten, avtalte med en lokal eiendomsmegler som viste dem mange hus til leie på strekningen herfra og sør-vestover til Cape Town. Folk var utrolig hyggelige og hjelpsomme, mat og drikke var rimelig og klimaet herlig. Da de kom hjem, kikket de gjennom videoen som de hadde tatt av alle de stedene de hadde besøkt, og tok en kjapp bestemmelse.

Nå bor de i St. Francis med utsikt over Det indiske hav. De er glade i å spille golf, men rundt området er det også kjempefine turstier og et utrolig fugle- og dyreliv. I løpet av den tiden de har vært der har de hatt mange besøk av familie og venner fra Norge, og alle er overveldet, sier Bjørn, over hva landet har å by på.

Han mener at dette er et kjempegodt alternativ til andre overvintringssteder og sier at Sør-Afrika trenger turister, som med de pengene de bringer inn kan støtte alle de prosjekter som er i gang for å hjelpe folk.

Vil du ha mer informasjon, kan du sende en e-post til familien: fromr@online.no
eller ringe 00 27 72 10 37 798.
Det er en times tidsforskjell – når klokka er 12.00 i Norge er den 13.00 i Sør-Afrika.

Neste uke skal du få treffe norske Lenni som for et år siden solgte det hun eide og hadde her i Norge, tok med seg sønnen på 15 og flyttet til Sør-Afrika. Der driver hun nå et B&B-hotell, hvor selvsagt du også kan bo.

Siste saker:

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no