God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 14.03.04

Vinter i Thailand?

En av lytterne våre, Sverre Bringeland, fortalte her i God tur for en tid tilbake at han som pensjonist i noen år hadde bodd i Chiang Mai i Nord-Thailand og trivdes kjempegodt. Flere tok kontakt med ham etterpå, og stedet har etterhvert blitt et svært populært reisemål.

Publisert 12.03.2004 13:11.
Sverre forteller at i vinter har rundt femti nordmenn vært der i kortere eller lengre perioder. Jeg har også snakket med noen av dem, og alle sier at de trives kjempegodt.

Chiang Mai er et paradis for golfere. (Foto: Scanpix)
Klimaet er fint, og naturen med fjell og daler passer nordmenn godt. I området er det 10 golfbaner i ulike prisklasser og størrelser. Naturen er nydelig, sier han, og det er mange interessante utflukter. Flere av de norske har også laget felles turer, og de samles til grillaftener, feirer bursdager, jul og nyttår sammen og deltar på de mange lokale festivalene og andre arrangementer.

Lave priser

Maten er sunn, god og rimelig. En middag til tretti kroner er ganske vanlig. For et dobbeltrom med kjøleskap, TV og bra utstyr betaler han 90 kroner døgnet for to. Det er en spesialpris dersom man bor tretti dager eller mer.

Han sier at tannlege og sykehus er minst like bra som i Norge, og sammenlignet med norske priser er stort sett det meste rimelig. Han forteller også at i vinter bor det en norsk dame her i seks måneder, og hun er avhengig av rullestol. Hotellet har bygget en rampe, og det fungerer utmerket.

Du trenger visum når du skal bo i lengre tid, og pensjonister kan få opp til ett års visum. Opplysninger om dette finner du på www.mfa.go.th

Sverre Bringeland kommer hjem til Norge igjen i april. Vil du ha flere opplysninger av ham, kan du ringe ham da på 67 53 80 08
eller sende en e-post til sverrebri@hotmail.com

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ØSTEN

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no