God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 07.03.04

Hammerfest-cognac

Hammerfest er en flott by å besøke. Folk er hyggelige, gjestfrie og liker å slå av en prat, enten man er kjent eller fremmed. Og de er også noe for seg selv, for nå har de fått laget sin egen cognac, "HammerFest".

Publisert 05.03.2004 12:42. Oppdatert 25.05.2004 15:13.
Forhistorien er denne: En franskmann, cognacprodusent i tredje generasjon, var på besøk i Hammerfest og ble så begeistret for byen og menneskene at han syntes han måtte gjøre noe til gjengjeld.

Utsikt over Hammerfest. (Foto: Berit Keilen/Scanpix)
Sammen med Ove Aase, som er hotellmann i byen, komponerte han en konjakk, som skal passe de fleste. Etiketten er nesten et samleobjekt – en isbjørn mot mindattsolen, for, som Aase sier, når du kommer litt ned i flasken, skal du kjenne isbjørnens rå styrke og midnattsolas varme.

Ove ønsker alle velkommen til Hammerfest og sier at du ikke må glemme å dra til Turistua på fjellet, hvor du både kan bo og spise og smake cognacen – og få med deg et eventyrlig rundskue over byen og havet.

Meningsmåling

I vår uhøytidelige avstemning denne uken kan du si din mening om Hammerfest-cognac som turistfremmende tiltak. Avstemningsboksen finner du i høyre spalte på hovedsiden.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM NORGE

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no