God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 02.02.04 og 08.02.04

Bo norsk og lær spansk i Guatemala

Vi har tidligere fortalt om norske Unn-Lisbet Muj, som driver et overnattingssted i den lille landsbyen San Andres, ikke langt fra Atitlansjøen. Nytt i år er at hun planlegger å starte spanskkurs, tilrettelagt for nordmenn.

Publisert 03.02.2004 15:24. Oppdatert 06.02.2004 14:46.
Unn-Lisbet de Muj (Foto: www.guatemala.no)
I fjor i mars dro jeg til Guatemala og bodde hos Unn-Lisbet i hennes "Hospedaje" – og hadde med meg 22 lyttere. Nå er jeg nettopp kommet tilbake fra en ny tur, denne gangen ferie.

Nå planlegger hun spanskkurs, tilrettelagt for nordmenn, slik at bøker og læremateriell blir på norsk/spansk. Disse kursene regner hun med kan begynne til høsten, og de vil foregå i landsbyen, slik at du kan "bo norsk" og få undervisning på stedet.

Guatemala er forøvrig kjent for god språkundervisning, bare i Antigua finnes det visst 75 språkskoler!

I tillegg har Unn-Lisbet planer om sin egen utflukts-minibuss, slik at hun kan ta deg med på turer og vise deg eller gi deg tilgang til private ting, som blir helt spesielle. Vil du for eksempel møte en shaman og ha en egen Maya-seremoni, er det mulig. Selv om du ikke tror på en shamans krefter, er det en spesiell og annerledes opplevelse å ta med seg.

Neste år er hun også trolig i gang med å bygge et nytt overnattingstilbud med høyere standard.

(Foto: www.guatemala.no)
Du bor nå enkelt på hennes vertshus, men det er et stort felles kjøkken hvor du kan lage deg din egen mat og derfor komme relativt rimelig fra et opphold. Rommet koster 50 kr. pr. person pr. døgn – uten frokost.

Ønsker du kontakt med Unn-Lisbet, kan du sende en mail: unntill@hotmail.com
Nettsider: www.guatemala.no

Telefon: 00 502 499 58 27
Husk at det er 7 timers tidsforskjell - klokka 12 på formiddagen i Guatemala er klokka 19 i Norge.

Nordmenn i Guatemala

Det er stadig mange nordmenn på besøk hos Unn-Lisbet, og Brita samlet fire av dem til en liten prat om deres erfaringer med oppholdet, landet og menneskene - den siste dagen de var i landet. Olaug Norheim, Ingunn Holst, Gunnar Myhr og Arne Kleppe var alle fulle av lovord. Intervjuet kan du høre i God tur 8. februar.

Gatebilde fra Antigua.


Det som gjorde størst inntrykk, var møtet med menneskene i landsbyen og nærheten som de følte ved å bli inkludert i Unn-Lisbets familie. Men også naturen – med skog, åser, daler og ikke minst vulkaner. Fargene, som de fant i håndarbeidene, og det å få oppleve en Mayaseremoni med shaman og tradisjonelle danser i utrolige kostymer, var gode minner.

Samtlige understreker også at dette kan være et flott reisemål for andre nordmenn, som er sporty innstilt og som er inneforstått med å bo enkelt.

Har du lyst til å komme i kontakt med dem for å høre mer eller få gode råd, kan du sikkert ringe dem.

Olaug – 51 20 53 28 – Ingunn – 22 75 31 04 – Gunnar 56 35 32 63 og Arne 51 55 61 54

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM UTENOM EUROPA

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no