God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 18.01.04

Reis alene - sammen med andre

Da Unni Belseth ble alenemor, fikk hun fort erfare at de fleste ferietilbud var tilrettelagt for familier. Dermed begynte hun like godt som turoperatør for aleneforeldre og kan nå tilby ulike reiser, både med og uten barn.

Publisert 16.01.2004 16:31. Oppdatert 30.04.2004 11:58.
Er du alene og har lyst på reisefølge bare for å ha det hyggelig sammen med andre? Veldig mange av turene som arrangeres for mennesker som er alene, er ofte forbundet med ulike aktiviteter som sykling, fjellturer, ulike kurs og tilbud om å bli et "nytt" menneske.

Fra aleneforeldretur med barn til Kreta, høsten 2000 (Foto: www.unnis-aktivitetsferie.no)
Noen syns det er artig, andre vil ha det litt mer avslappet og uten store forpliktelser, annet enn å være sammen med andre som også er alene, ved siden av å ha tid for seg selv – alt etter interesser.

Turoperatør for aleneforeldre-ferier

Unni Belseth begynte selv som turoperatør i det små, da hun ble alene. Hun erfarte fort at det ikke var særlig stas for en alenemor å reise på ferie med barna når alle tilbud var tilrettelagt for familier. Hun regnet med at det var mange i samme situasjon som henne, og derfor startet hun med tilbud for aleneforeldre med barn – som hadde lyst til å gjøre artige ting sammen med andre.

Dette har hun holdt på med i en del år, og det fortsetter. Men samtidig har hun sett at en del av foreldrene godt kunne tenke seg noen feriedager uten barn, og siden hverdagen er så full av gjøremål og aktiviteter, skulle de "slippe" å MÅTTE delta i ting – den sosiale delen var kanskje den viktigste.

Gatebilde fra London. (Foto: AP/Scanpix)

Barnefri tur til London

Nå prøver hun en tur til London i mars, en langweekend fra torsdag til søndag, og antyder en alder mellom 30 og 55 år for gruppen.

Her vil det bli lagt opp til hyggelig felles samvær, blant annet felles middager om kvelden, samt forslag til ting å se og gjøre i London, enten sammen eller på egenhånd. Du velger selv det du vil være med på.

Du kan kontakte Unni selv på tlf. 32 82 65 04
E-mail: ubelseth@broadpark.no
Nettsider: www.unnis-aktivitetsferie.no

Prisen er 4.695 pr. person og inkluderer fly, innkvartering i dobbeltrom med frokost (enkeltrom kan skaffes) på hyggelig hotell i Bayswater, samt reiseleder.
Avreise torsdag 11. mars.

LENKER
Siste saker:

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no