God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 04.01.04

San Sebastian

Det er mange grunner til å besøke denne nord-spanske byen i Baskerland, Donostia på baskisk, nesten ved grensen til Frankrike. Byen ligger i en halvsirkel rundt en flere kilometerlang sandstrand, i ly for Atlanteren.

Publisert 02.01.2004 14:10. Oppdatert 08.01.2004 12:52.
Den lange strandlinjen innbyr til hyggelige promenader.
Dette er altså en by hvor du kan ta deg et deilig bad midt i sentrum. San Sebastian har dessuten flere restauranter med Michelinstjerner enn noen annen by i Spania, og det er først og fremst fisk og skalldyr i alle variasjoner du kan nyte her.

Få også med deg et barbesøk i Gamlebyen, og velg mellom helt spesielle tapas, pintxos, som er små smaks-kunstverk – himmelsk gode. Og når vi snakker om gamlebyen, så er den veldig sjarmerende og veldig hyggelig å spasere i.

Fristende tapasbarer finner du over alt.
San Sebastian har en historie som går tusen år tilbake i tiden. Den klarte å forsvare seg mot fiender og bevare sitt særpreg helt til begynnelsen av 17-hundre tallet, da byen måtte gi tapt for fransk okkupasjon. I det neste hundreåret sto det flere slag i byen, slik at den ble ødelagt og fikk en nedgangstid.

Men da dronning Isabel II fant at klimaet og saltvannet ga en helsemessig gevinst og tok med seg hele sitt hofff på sommerbesøk her, blomstret byen opp.

Husene er bygget i en såkalt "Belle Epoque"-stil – og da også senere kongelige, som dronning Maria Christina, rundt forrige århundreskiftet fulgte tradisjonen med å flytte sitt hoff hit til sommermånedene, fulgte den europeiske overklassen etter.

Opptak til God tur
Dette er en by som jeg tror du garantert vil trives i, og når du først er her, kan du jo fortsette langs kysten mot vest – den såkalte Costa Verde-kysten – helt til La Corona i nord-vest. Det er en klippekyst med mange deilige og usjenerte viker og sandstrender og sjarmerende småbyer og landsbyer – mange av dem helt opprinnelige.

Mer info kan du få på www.donsnsn.es
E-post: cat@donostia.org
Telefon: 00 34 943 48 11 66

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM SPANIA/PORTUGAL

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no