God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 28.12.03

Bretagne

Jeg har tidligere i år fortalt litt om Bretagne, etter at vi var der på lyttertur i juni. Dette er et område som få nordmenn har valgt – og hvorfor jeg hevder det, er fordi jeg ikke snakket med én, i løpet av den uken jeg var der, som noen gang hadde snakket med en nordmann.

Publisert 23.12.2003 12:16. Oppdatert 13.02.2004 13:00.
Vikingene var her – det er kanskje på tide av vi gjenoppdager stedet?

Det går nesten ikke an å si at du skal reise til Bretagne, for det er et stort område. Det er bedre å konsentrere seg om f.eks. nord – eller sør – for å bli bedre kjent.

Bretagne er ikke som resten av Frankrike. Opprinnelsen er keltisk, og fordi de også ligger litt på "yttersiden" av Frankrike, har de beholdt mye av sin opprinnelige kultur – sang – dans – folkedrakter – myter og musikk.

Arkitekturen er spesiell. Husene, bygget av stein, har høye piper på taket. I "gamle dager", da de fleste av takene var dekket med halm, var det praktisk med en høy pipe for brannfarens skyld, og selv om de nå bruker takstein, så har de beholdt pipene.

Bretagne ligger ved havet, og det er her du skal spise skalldyr og fisk – du får det i alle mulige herlige varianter. Ellers er pannekaker en spesialitet. Naturen er dels frodig, dels mild, dels røff – som ved klippene mot havet, men mellom dem finner du små deilige sandstrender, hvor jeg tror du kan være ganske usjenert, selv i turistsesongen. Men Bretagne kan godt besøkes på vinterstid, for klimaet er mildt.

Du finner også hyggelige fiskerbyer, middelalderbyer, slott, vakre kirker og klostre, og et prisnivå som er mer behagelig enn ellers på de typiske turiststedene i Frankrike. Jeg er sikker på at du kommer til å trives.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM FRANKRIKE

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no