God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 28.12.03

Sykkelstier for rullestolbrukere

Petter Braathen er avhengig av rullestol, og som mange andre i samme situasjon, var han lei av å bli fraktet rundt for å se på alt mulig. Han ønsket en mer aktiv ferie, og dermed ble sykkelstier løsningen.

Publisert 23.12.2003 12:16. Oppdatert 30.04.2004 11:55.
Da han skulle undersøke mulighetene for å bruke rullestol eller rullestol-sykkel, kjøpte han et sykkelkart med detaljerte rutebeskrivelser og høydeangivelser. Dette kjøpte han via internett, før han reiste, slik at han kunne plalegge turen hjemmefra. Mer info på www.esterbauer.com

(Ill.foto: AFP)
Man kan bruke både elektrisk og manuell rullestol, sier han – det er opp til den enkeltes ønsker og krefter. Selv har han prøvd sykkelveiene i Alsace og Moseldalen. Ut fra byen Konz i Mosel kunne han velge tre retninger med hotellet som utgangspunkt: Enten nordover til Trier, sørover til Luxenbourg – denne veien går langs Mosel, eller langs sideelven Saar. Her ligger småbyene tett, og lengden på turen bestemmer man selv. Det går også an å kombinere turen med båt på hjemveien, så slipper man frem og tilbake samme vei.

Et godt råd er også å sykle langs elvene, for der er det vanligvis ganske flatt, sier Petter. Men det er Alsace som er favoritt-reisemålet. Detter er også er det tørreste stedet i Frankrike, med en nydelig natur og fantastiske små og store byer, for ikke å snakke om vinen.

Vil du ha kontakt med Petter, kan du sende en mail til pobj@world-online.no

LENKER
Siste saker:

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no