God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 16.11.03

Forsikringer og kredittkort

Hvis du har et kredittkort, har du også automatisk en meget god reiseforsikring gratis med kortet. Betingelsen er at du betaler minst halvparten av transport-utgiftene dine med kortet.

Publisert 14.11.2003 15:18.
Transportutgifter vil si fly, buss, tog, ferge og bensin for bilen, mens hotellutgifter eller det du handler på kortet ikke teller med.

Her får du noen punkter fra forsikringer til Euro/Mastercard og Diners:

Forsikringen har den store fordelen at den gjelder i TRE måneder, mens du på andre reiseforsikringer må betale et tillegg hvis du er borte lengre enn 5-6 uker (litt ulike betingelser for de forskjellige forsikringsselskapene).

Både du og din nærmeste familie – inntil tre medreisende er dekket.

Forsikringen dekker ulykke, sykdom, hjemtransport, mistet eller frastjålet bagasje, forsinket reisegods og avbestillingsforsikringen. Det siste er også meget viktig, for det er ikke alle andre reiseforsikringer som har dette.

Faste hustandsmedlemmer kan også reise UTEN kortholderen og likevel være forsikret.

Kredittkort gir trygghet

Det er trygt å bruke et kredittkort, fordi det ikke foregår direkte trekk fra bankkontoen din. Trekket foretas først etter at du selv har fått oversikten fra selskapet og har kontrollert at summene stemmer. Derfor er det veldig VIKTIG at du gjemmer alle kvitteringer!

Hvis du mister eller blir frastjålet kortet, må du umiddelbart melde fra. Så lenge du ikke har vist GROV uaktsomhet, vil urettmessig bruk av kortet refunderes deg.

Husk å avbestille i tide

Bestiller du en reise, hotell, leiebil over nettet, blir du bedt om å oppgi ditt kortnummer. Dette er selskapenes garanti. Husk alltid å avbestille i tide hvis du ikke skal benytte deg av tjenesten. Når det gjelder hotellene, vil de belaste deg for et døgns overnatting, dersom du ikke melder fra.

OBS! Er du over 70 år, er det deler av forsikringen som IKKE gjelder – og deler som er begrenset. Dette er en sak som vi skal ta opp separat i God tur senere.

Vil du ha mer informasjon – ring 21 01 50 00

Siste saker:
Flere saker: ALT OM GODE RÅD

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no