God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 19.10.03

Rullestol ingen hindring

- Da jeg forsto at jeg kom til å tilbringe mitt liv i rullestol, fant jeg fort ut at DET ikke skulle få bli noen hindring for meg, sier Solveig Ulvund Juul i Trondheim.

Publisert 17.10.2003 13:50. Oppdatert 17.10.2003 15:02.
Det løftet har jammen damen holdt, for hun har reist over alt – i Atlasfjellene i Marokko, i Sousse i Tunis, på indianerreservat i Arizona, på keramikktur til Vancouver – for bare å nevne noen av stedene. I jula går turen til Gran Canaria – riktignok langt unna stor-turismen.

Kommer langt med positiv innstilling

(Ill.bilde)
Hva er så hennes oppskrift? Det er innstillingen, sier hun. - Jeg syns også jeg kommer lettere i kontakt både med barn og ungdom når jeg sitter i rullestol, eldre mennesker har dessverre en litt annen holdning.

Norge er kanskje et av de vanskeligste landene for rullestolbrukere, mens derimot USA er supert. Danmark er også bra, Tyskland skal være bra, selv om hun ikke har prøvd tilbudene der.

Viktig å undersøke forholdene på forhånd

Stol heller ikke på at det er handicapvennlig, selv om det står i brosjyrene. Solveig har opplevd at hotell har flotte handicaprom, men lurer på hvor de har hodet hen, når rommene ligger i annen etasje uten heis! Derfor sjekker hun alltid med en telefon eller mail før hun drar, slik at hun kan være sikker.

Vil du snakke med Solveig, kan du ringe 73 50 29 94
E-post sol-juu@online.no
Et par nettsteder:
www.visithandicapguide.com for Danmark
www.germany-tourism.de - se under rubrikken ”Barrierefreies Reisen”.

LENKER
Siste saker:

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no