God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 05.10.03

Feistein fyr

Brita har besøkt en rekke fyr langs kysten i sommer, fyr som man både kan besøke og bo på. Feistein er et av dem, det ligger i Klepp komunne i Rogaland, på en flat holme utenfor Jæren.

Publisert 02.10.2003 12:22.
Fyrtårnet ble satt opp i 1915 etter at det hadde stått utstilt på Norges Jubilæumsutstilling året før, og linsen fra dette året er fortsatt i bruk.

I fyrvokterhuset er det 15 senger med dyner og puter og et kjøkken med utstyr til 20 personer. Det er også toalett i kjelleren. Du må ha med deg sengetøy eller lakenpose.

Prisen er 175,- pr. natt per. person, barn mellom 3 og 14 år betaler 90 kroner natten - under tre år er det gratis. I tillegg kommer transporten - 175,- pr. person tur/retur. Den foregår i stor, åpen gummibåt, og turen tar ikke mer enn ti minutter.

Det er et fyr med flott beliggenhet, og vil du ha en liten høstferie her, er det ennå mulighet.

Brita intervjuer Ingebjørg Bore og Gunvor Håland - som du kan høre i God turs sending 5. oktober.
Men også nyttårsaften har fyret vært bebodd - og én historie har gjort stort inntrykk. Verten, som inviterte, hadde ikke fortalt gjestene hvor feiringen skulle foregå. De kom festkledde - og damene i selskapskjoler, pels og høyhælte sko, fikk seg litt av en overraskelse. Men ut på fyret kom de, selv om DET antrekket ikke er å anbefale.

Fyret har også sin dramatiske historie, hvor havet har tatt liv, for Jærens rev er ikke å spøke med, men flott må det være, når det virkelig stormer her.

Er du interessert i besøk, kan du ringe Ingebjørg Bore - 95 13 93 16 eller
Gunvor Håland 90 79 22 21 eller Klepp Kommune 51 42 98 00.

Du kan også finne mer informasjon på www.klepp.kommune.no
Da jeg besøkte fyret, kom jeg ikke i land på det, for da var det leiet ut til et utdrikningslag(!) - så et fyr kan brukes til så mangt.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM NORSKE FYR

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no