God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 05.10.03

Norsk vingård i Piemonte

Piemonte er et av de største - og beste - vindistriktene i Nord-Italia, og "midt i smørøyet" ligger områdene rundt Alba og Asti og Barolo. Og her, i den lille landsbyen San Marzano, har det norske ekteparet Eli Anne Langen og Frode Rustad kjøpt en vingård.

Publisert 02.10.2003 12:22.
Den heter «Tenuta il sogno» - Tenuta er et gammelt dialektord for gård - og il sogno betyr drøm på italiensk, og da er det vel ikke så vanskelig å gjette at de med dette har virkeliggjort en drøm.

Deltagere på God turs lyttertur hygger seg med bondegårdslunsj hos Eli Anne og Frode.
Eli Anne og Frode hadde jobber i Norge som var fjernt fra det de nå driver med, men interessert i vin har de alltid vært. Da de var på ferie i distriktet for tre år siden, kom de plutselig over denne vingården som var til salgs, og de tenkte: "nå eller aldri" - og slo til.

At mange venner og familien i Norge betegnet det som ren galskap, var de forberedt på, og de stilte seg vel selv spørsmålet, også. Men etter disse tre årene har de ikke angret en dag. De to første årene solgte de druene til andre produsenter, men i år har de for første gang selv druer i produksjon, noe de selvsagt er kjempespente på.

Mange kom for å hilse på gjestene fra Norge. F.v. Frode, Brita, borgermesteren og Eli Anne.
Da jeg var på lyttertur i Italia nå i september, besøkte vi Eli Anne og Frode og hadde en kjempehyggelig lunsj med gode spesialiteter fra egnen. Borgermester og hyggelige naboer møtte også fram for å hilse på oss, og det var ikke vanskelig å se at disse to nordboerne var blitt hjertelig mottatt i landsbyen.

På vingården har de også innredet to lekre leiligheter, som de har for utleie, og de tar gjerne i mot besøk.
Mer info på www.tenutailsogno.com

E-post: elianne@tenutailsogno.com
Telefon 00 39 0141 856 720
Mobil 00 39 340 14 30 787

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ITALIA

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no