God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 07.09.03 og 14.09.03

Antigua

Denne gamle hovedstaden i Guatemala er fortsatt den aller vakreste i landet, og det er vel ikke galt å ta med vakrest i Sør-Amerika også, kanskje. Den ligger i høylandet med skogkledde vulkaner og høye fjell rundt seg som en "bymur".

Publisert 05.09.2003 11:25. Oppdatert 03.02.2004 13:20.
Den har bygninger fra kolonitiden, den er fargerik, har utrolig vakre kirker og klostre, og hele sentrum står på Unescos liste over vår felles kulturarv.

Bortsett fra de monumentale bygningene, er det sjelden du ser hus som er over to etasjer – vanligvis bare en, og de er malt i ulike farger, som setter et livlig preg på byen. Her er gode og sjarmerende restauranter, hyggelige hotell, og ikke minst et helt spesielt indianermarked, som blir omtalt i God tur 14. september.

I Antigua feires påsken på en spesiell måte, og det sies at dette må være en fantastisk opplevelse å få være med på. Men Antigua er også stedet du skal reise til for å lære spansk. De beste og rimeligste skolene finner du her.

Der ligger også et stort innendørs permanent indiandermarked her, som du absolutt må besøke. Her finner du alt i tekstiler, vakre trearbeider, og ikke minst et stort utvalg av masker, som jo er Guatemalas varemerke.


Det er også en avdeling med autentiske indianerdrakter, og da tenker jeg ikke på fjærpryd og det vi tradisjonelt forbinder med dette, men vakre håndvevde eller håndbroderte – og ikke minst fargerike – jakker – til en rimelig penge. Jeg falt selvsagt for en jeg også, som jeg har stor glede av.

Reiser du til Guatemala, kan jeg også anbefale deg å ta kontakt med norske Unn-Lisbet, som driver et lite pensjonat i San Andres, ikke langt fra Atitlan-sjøen. Du kan gå inn på sidene hennes www.guatemala.no

For to uker siden fortalte jeg også om det lille sjarmerende hotellet til Monica og Terje – også ved denne sjøen.
Deres e-post adresse er: vulcanolodge@hotmail.com
Se også artikkelen Et stykke Norge i Guatemala

Du kan kanskje ha nytte av følgende nettsider:
www.guatemalatravel.com og
http://www.travellog.com/guatemala/antigua.html
og for språkundervisning kan du føye til /acadespanol/school

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM UTENOM EUROPA

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no