God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 24.08.03

Rothenburg

Denne vakre, gamle og sjarmerende tyske byen ligger i Bayern - mellom Nurnberg og Heidelberg, og er virkelig litt av en perle med sine godt bevarte hus, torg, slott og ikke minst en bymur som innrammer det hele.

Publisert 22.08.2003 11:36.
Rothenburg; legg merke til de skjeve vinduene, som er helt spesielt for denne byen.
Byen er over tusen år gammel og var historisk viktig i keiserriket Tyskland. Men det som i nyere tid også har gjort Rothenburg til en attraksjon er Kathe Wohlfahrts julebutikk, som du kanskje har hørt om.

Kathe var en vanlig husmor i byen, og var opptatt av tyske jule-tradisjoner, opptatt av å ta vare på dem og føre dem videre. Hun begynte så smått å samle og åpnet etterhvert et lite utsalg hjemme hos seg. Dette ble etterhvert populært, virksomheten vokste, og i dag kan du besøke stedet, som er en hel «julelandsby». Kathe døde for noen år siden, og det er sønnen Harald som nå fører tradisjonene videre.


Jeg skal garantere deg at du aldri har sett maken. 500 kvadratmeter, 60.000 gjenstander og 80.000 små julelys hilser deg velkommen - hele året. Det er ikke den julegjenstand du ikke kan få, her er det bare å fryde seg - om du ikke besøker stedet for annet enn å se.

Adressen er Rothenburg o.d.Tauber, midt i sentrum av den gamle byen.
www.wohlfahrt.com kan du ta det hele i øyesyn.

Men bortsett fra julelandsbyen, er selve Rothenburg avgjort et besøk verdt.
Se www.rothenburg.de

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM TYSKLAND

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no