God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 08.06.03

Bretagne

Brita er nettopp kommet hjem fra en ukes lyttertur til Bretagne, og i programmet 8. juni forteller tre av deltagerne om sine inntrykk av natur, mennesker, mat og opplevelser.

Publisert 07.06.2003 18:22.
Kort summert mener de tre, Laila, Tore og Per: Overraskende – over den forventningen de hadde. Naturen helt spesiell med et overflod av blomster, en klippekyst i rosa granitt, 300 millioner år og formet av hav og vind og istid og salt i noen formasjoner som er helt spesielle.

Per mente at en 4 km spasertur her var den største opplevelsen. Menneskene var også et overraskende element. Per hadde tidligere vært i Paris og syntes at franskmenn der var temmelig arrogante, mens her i Bretagne fant han lutter velvilje og smil og hygge – til tross for at han ikke snakker fransk. Han fremhevet også deres stolthet over tradisjoner og håndverk, og syntes det var deilig å oppleve at de satte livskvalitet over muligheten til å tjene penger.

Laila var imponert over renheten og at alt var så velstelt og skikkelig – blant annet at det ikke fantes papir og søppel noe sted. Hun likte også godt arkitekturen – de små hyggelige bretonske husene og vakre middelalderbyer. Hun var også begeistret for maten, fisk og skalldyr, en positiv erfaring som hun delte med de andre to – mens Tore syntes pannekakene, som er en bretonsk spesialitet, var utrolige – fylt med all verdens godt. Det eneste "problemet" var at det var så store porsjoner.

Over alt hvor vi kom var folk nysgjerrige på oss og overrasket over at vi var norske, for det så de sjelden. Vi reflekterte litt over dette. Laila mente at det kanskje kom av avstanden, at Bretagne ligger litt ut av lei, mens Per trodde mer på at det aldri har vært noen som har arrangert turer hit eller markedsført denne delen av Frankrike. Tore var mest forbauset over at det var så lite norske fritidsbåter som fant veien hit. Til tross for den store forskjellen på flo og fjære – opptil 14 meter, er havnene trygge og gode, og du kan bli sluset inn. Han var også imponert over fuglefjellene.

Både Tore og Per var også svært overrasket over å finne så mange utrolig skjønne strender – langgrunne og dype – noe for alle.
Prisnivået er også rimeligere her enn for eksempel i Sør-Frankrike. Det var som du skjønner vanskelig å finne noe å sette fingeren på – både de og resten av gruppen på 40 vil anbefale området til andre nordmenn. Per mente også at hvis man reiser med et åpent og positivt utgangspunkt, med ydmykhet og respekt, så vil man få en fantastisk ferie.

Vil du ha informasjon om Bretagne, kan jeg gi deg noen nettadresser:
www.perros-guirec.com (Det var dette dirkstriket vi bodde i)
www.vedettesdebrehat.com (Fantastisk blomsterøy, som jeg skal fortelle om)
www.sb-roscoff.fr
www.multimania.com
www.ulys.com/pontrieux
www.armor-decouverte.fr
ot-pays-de-treguier@wanadoo.fr

Det blir flere reportasjer om Bretagne i senere sendinger etter sommerferien.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FRANKRIKE

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no