God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 25.05.03

Hahn/Frankfurt

En av lytterne våre, Jonn Peder Vestad og kona, hadde lyst på en weekendtur og fikk "gratis" billetter med Ryan Air til Hahn/Frankfurt. De reiste til Bernkastel, som de hadde funnet info om på nettet, og anbefaler gjerne byen til andre.

Publisert 23.05.2003 14:15.
Ved å se på kartet oppdaget de fort at dette med Frankfurt var ganske misvisende, for det er langt å dra dit. De var ikke interessert i å bruke weekenden til å reise rundt, så de gikk inn på nettet og søkte først på Moseldalen. Men også byen Bernkastel kunne være aktuell, og etter også å ha funnet den på nettet, på www.bernkastel.de, så var de ikke i tvil om at det var her de ønsket å tilbringe dagene.

Og de ble ikke skuffet. Bernkastel viste seg å være en kjempesjarmerende by med bindingsverkhus fra 1400 - 1700-tallet, smale gater, artige butikker og mange bo- og serveringssteder. De fant seg et hyggelig gjestehus og betalte i underkant av 400 kroner natten for to, inklusive frokost.

Bernkastel
Helt inn til husene ligger store vinmarker, det er et stort vinotek og vinmuseum som er verdt et besøk i bydelen Kues – som derimot ikke er sjarmerende, men som har store varemagasin. Men her må du IKKE bo, understreder Jon Peder. Området har også et flott turterreng med skog og åser, og det er et flott sykkelterreng langs Mosel. I det hele tatt, dette vil jeg anbefale, sier Jon Peder.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM TYSKLAND

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no