God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 18.05.03

Thailand

For to år siden fortalte God tur om et hyggelig lite hotell nord i Thailand, og siden den gang har mange nordmenn besøkt stedet.

Publisert 16.05.2003 14:21. Oppdatert 12.03.2004 10:32.
Vår lytter Sverre Bringeland som tipset oss om hotellet, fortalte at han gjerne tilbrakte flere måneder av vinteren der, og dette ville han gjerne dele med andre nordmenn.

Mange har kontaktet Sverre, og etter hvert er det blitt en liten, hyggelig norsk koloni på dette hotellet, og to av dem som dro for to år siden, reiste tilbake igjen i fjor vinter, og det forteller vel det meste. Det er Else og Knut Hammersbøen, som jeg snakker med i programmet 18. mai. De er pensjonister, de er ivrige golfere, og de sier at stedet er alle tiders. De har et hyggelig hotellrom med inkludert deilig frokost, og en vert som ikke vet hva godt han skal gjøre for gjestene sine.

Her får hver gjest en service og personlig behandling og blir husket ved navn. Rommene blir rengjort, håndklær og sengetøy skiftes hver dag, og hver uke blir det satt inn et fruktfat på rommet. Sverre Bringeland sier at sikkerheten med hensyn til brann er den beste han har sett i utlandet.

Hotellet heter Chang Puak Hotel og ligger i Chiang Mai – kanskje en av de mest "thaiske" byene i landet. Det er godt med sykehus og tannleger i byen, men Sverre minner om at forsikringene må være i orden. Visum må søkes hos den Thailandske ambassaden i Norge hvis du skal være borte mer enn en måned. Er du pensjonist, kan du søke om et såkalt "Non-Emigrant-Visum" for 6 måneder.

Ønsker du informasjon om forsikring og visum, kan Sverre hjelpe deg.

Prisen for et dobbeltrom på dette hotellet, inkl. frokost (altså for to personer) ligger på 100 kroner dagen – dvs kr. 3000,- for en måned. Rommene har to senger, garderobe, bad, TV og kjøleskap. For et lengre opphold kan prisen diskuteres. Det er også mulig å leie rom andre steder i byen – også meget billig, men da til en enkel standard.

Maten i Thailand er både sunn og rimelig. Frokost og lunsj koster ofte ikke mer enn 10-20 norske kroner, middagen alt etter hva man spiser – men heller ikke den nevneverdig mer. Flyprisene varierer – alt etter årstid, lengde på oppholdet osv. Du må fly til Bangkok og ta tilslutning til Chiang Mai. Prisen kan ligge mellom 7000 og 9000 kroner.

Vil du ha mer informasjon, kan du ringe Else og Knut – 67 58 07 46
eller Sverre – 67 53 80 08 (han reiser tilbake til Thailand i november og blir til april).

I Thailand er telefonen til hotellet 00 66 53 21 75 13
Du kan også nå Sverre på sverrebri@hotmail.com

Siste saker:
Flere saker: ALT OM ØSTEN

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no