God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 11.05.03

Verdens største lekepark

Hvis du har lagt litt avanserte puslespill, eller kanskje andre spill, har noen av dem sikkert vært merket Ravensburger. Ravensburg er en by i Sør-Tyskland, bare noen kilometer nord for Bodensjøen, og dette er en by som "lever av spill".

Publisert 09.05.2003 14:59.
Nå har også byen fått verdens største lekepark, men det er ingen park som Tusenfryd eller Liseberg. Dette er en park for hele familien som vil leke sammen og passer for alle barn fra 2-12 år. Den er basert på prinsippet "Lek og lær", parken stimulerer både hjerne, humør og kropp – med et utall av aktiviteter.

Parken er delt inn i ulike temaer. Du har bondegården med alle slags husdyr – og der kan du lære å melke. Riktignok er akkurat kua kunstig, selv om hun vifter med halen og snur litt sørgmodig på hodet. Du har en stor avdeling med spill i alle varianter, du kan kjøre brannbil, traktor og prøve deg som gravemaskinfører.

Vil du gå på klovnekurs, eller sirkuskurs, eller lære å bli tryllekunstner, så har du muligheten – og barn opptil 8 år kan også få ta sertifikat i en liten snerten mini-mers etter å ha fått kjøreopplæring. Det er ball-baner, innendørs skøytebane og en stor avdeling med båter i ulike typer, vannkarusell, radiobiler og andre biler, internettavdeling og masse muligheter for å konkurrere med de andre i familien – eller mot seg selv. Det er i det hele tatt en "snill" park.

Parken er åpen fra april til november, fra 10.00 og til 17.00 eller 18.00. Inngangsbilletten gir adgang til alle aktiviteter.

Mer info på www.spieleland.com
Telefon 00 49 75 42 40 00

Parken er også behjelpelig med overnatting – og alle barn under 18 år bor gratis, når de er sammen med foreldre – og får eget rom.

Se også tidligere artikler om sykkelferie i dette området.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM TYSKLAND

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no