God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 20.04.03

Veikirker

For noen år siden gikk Kirken ut og tilbød veifarende ikke bare en åpen kirke, men også en kirke med et vertskap, gjerne en omvisning og en prat, en kopp kaffe eller forfriskning - og mulighet for en stille stund for deg selv. De kaller det veikirker.

Publisert 19.04.2003 17:35.
Det er mange kirker i Norge som er verd å besøke. De formidler både kultur, tradisjon og historier - ved siden av å være kirke. Disse kirkene er åpne i sommersesongen, og de finnes overalt i landet. Jeg har valgt meg ut en meget spesiell, Ervik kirke på Stadlandet, med en historie og en beliggenhet som er verd et besøk.

Nærmere havet kommer du ikke, og naturen er voldsom. Kirka ligger nesten rett på stranden hvor kjempebølgene skyller inn, i en bukt med fjellene rundt hvor været kan være alt fra solskinn til storm.

Øya Selja i Selje kommune
Ervik kirke er også spesiell fordi det var utenfor denne kysten at hurtigruteskipet «St. Svithun» ble bombet og sank under den annen verdenskrig. Folket i Ervik gjorde en helteinnsats for å redde liv, men likevel krevde katastrofen sine ofre. I kirken ser du en minneplate med navnene og gjenstander som ble tatt opp fra skipet. Kirkeklokka er skipsklokka på båten, og utenfor ligger ankeret, som ble funnet for noen år siden.

Ervik kirke er sommeråpen fra St. Hans og ut skoleferien. Her serverer de etter sigende verdens beste vafler og kaffe. Men vil du besøke kirken også utenom denne tiden, kan du jo høre om kirkevergen, Helge Borgund, kan ordne det for deg. Du treffer ham på telefon 57 85 85 47 - eller mail: he-bor@frisurf.no

Vil du ha informasjon om øvrige veikirker, vel 50 stykker, kan du gå inn på www.kirken.no

En oversikt, som er gratis, kan du også få om du ringer 22 93 27 60 - som er Kirkerådets materiellekspedisjon.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM NORGE

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no