God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 20.04.03

Cuba

En av lytterne våre er nettopp kommet hjem etter en reise til Cuba sammen med ektemannen. De har reist på egen hånd og har bare gode erfaringer, takket være en veldig nyttig nett-adresse.

Publisert 19.04.2003 16:58. Oppdatert 19.04.2003 16:59.
Eks. på utleieleilighet i Camaguey - inne...
Anne Grethe Larsen og mannen bestilte flybilletter selv og satset på privat innkvartering gjennom www.casaparticularcuba.org som ga en oversikt over familier som leide ut rom. De to første nettene hadde de bestilt hotell i Havanna, og en representant for dette firmaet møtte dem på hotellet og ble kontaktperson under hele resten av oppholdet.

Anne Grethe besøkte både Trinidad og Santa Clara, og begge steder ble det ordnet med overnatting hos familier som de selv valgte etter en liste. Familiene hjalp til med det de måtte ønske, enten det nå var forslag til ting å gjøre, transport, billetter, etc., uten at dette kostet noe ekstra. De kunne også spise hos familiene, og de valgte alltid å ta frokosten der.

...og ute
Prisen på overnatting lå fra 20-25 $ for natten - for rommet, og det var uansett om man var en, to eller tre. For frokost betalte de 3 $ pr. person, middagen det doble. Anne Grethe sier at på Cuba er det et slags to-pris system, pesos for cubanere - mens de helst vil ha dollar av turister. De hadde problemer med å bruke Visa, så hun anbefaler å ha med dollar. Hun sier at du også bør reservere bosted før du kommer, og at du kan oppgi i visum-søknaden din at du skal overnatte på Casa Particular, så går det greiere.

Hun sier at det er nå du må reise til Cuba. Havanna er en opplevelse med sin gamle, spanske arkitektur, museer, historie - og ikke minst musikk. Trinidad er en sjarmerende gammel by med brosteinsgater og små fargerike hus. Overalt på Cuba følte de seg trygge, også på kveldstid.

Vil du ha kontakt med Anne Grethe, må du ta kontakt på mail:
anneglarsen@hotmail.com

Adressen til firmaet som ordnet privat overnatting er www.casaparticularcuba.org

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM UTENOM EUROPA

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no