God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 30.03.2003

Mareritt på reise til Thailand

En av lytterne våre forteller at han og noen venner bestilte reise til Thailand med Ving og deres samarbeidspartner på flysiden – My Travel. Oppholdet i Thailand var kjempedeilig, men flyturen ble et mareritt, fordi det var så trangt mellom setene at 10 personer besvimte i flyet. Dette skapte en veldig vemmelig stemning, sier han.

Publisert 28.03.2003 13:44. Oppdatert 28.03.2003 14:05.
Selv hadde de fått et tilbud om å kjøpe seg opp til en bedre plass og hadde betalt 700 kroner pr. person for dette, men det viste seg at det var det så mange som hadde gjort det samme, så de ikke fikk en slik plass.

Han spør om det virkelig kan være lov å ”stappe” så mange mennesker (400) inn på denne måten?
Han har klaget til selskapet og får til svar at for å få en rimelig flyreise, er man nødt til å finne seg i at det blir trangt om plassen.
Når det gjelder seter med større benplass er det så mange som vil ha dette, og siden det dreier seg om få plasser, spesielt ved nødutgangene, så sier det seg selv at ikke alle får oppfylt dette ønsket.
Vår lytter sier også at siden det er så mange som vil legge disse hundrelappene på flybiletten – hva er da poenget med å få en rimelig reise.
Brita Blomquist har snakket med Adm dir. Chr. Grønner i Ving, og han sier at flyselskapet selvsagt ikke gjør noe ulovlig ved å ha så tette stolrader, og at de ved spørreundersøkelser blant gjestene, sjelden får klager på netteopp dette. Han mener at de fleste derfor tar ubehaget mot å betale en rimelig setepris.
Han sier også at det er en komplisert affære å fjerne seter i et fly, når det først er bestilt, og at det derfor er utenfor deres mulighet til å få gjort noe med dette, men utelukker ikke at det kanskje i fremtiden kommer pålegg om større avstand mellom setene.
Det har vist seg at det kan være direkte helsefarlig å sitte trangt over lengre flygninger, hvis man ikke får beveget seg, og det sier seg selv at 400 mennesker ikke kan begynne å vandre rundt i flyet.

Siste saker:

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no