God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 30.03.2003

San Andres, Guatemala

Brita er nettopp kommet tilbake etter årets første lyttertur, nemlig til Guatemala, hvor hun hadde med meg 22 lyttere – og det ble en annerledes, men veldig spennende og ikke minst svært sosial tur.

Publisert 28.03.2003 13:45. Oppdatert 02.04.2003 11:42.
Unn-Lisbet og mannen
De bodde i en liten landsby, San Andres, ca. 2,5 times biltur fra hovedstaden Guatemala City, hos Unn- Lisbets lille vertshus.
Unn-Lisbet er en norsk, voksen dame som i de siste fire årene har bodd her, hun er nå gift med en guatemaler, og vil gjerne ha deg på besøk.
Versthuset har enkel innkvartering i to- eller flere-sengsrom med dusjer og toaletter på gangen. Det er en hyggelig patio hvor alle møtes, i tillegg et godt utstyrt kjøkken, hvor du kan lage din egen mat.

Guatemala er et vakkert land – det betyr forresten ”Det skogkledde landet”, men det som står sentralt er menneskene. De er varme, smilende og gjestfrie – til tross for at de klarer seg med svært lite.
Den største forskjellen mellom Guatemala og Norge er at her har folk TID, sier Unn-Lisbet, tid til å ta seg av deg, til å prate, til å hjelpe, til å vise omsorg. Det fikk de til gangs føle, for Unn-Lisbet inkluderer deg gjerne i hele sin store guatemalske familie, og her kommer du tett og nært inn på folk og deres dagligliv – det du opplever er ekte.

I tillegg hjelper Unn Lisbet deg med både forslag til det du kan gjøre og også praktiske ting, slik at du kan få en stor variasjon i programmet.
For håndarbeidsinteresserte er dette et eldorado av et land, men alt dette skal Brita komme tilbake til i senere reportasjer. Til slutt skal du også få en praktisk oppsummering.
Unn-Lisbets vertshus

Vil du i kontakt med Unn-Lisbet kan du sende en e-post: unntill@hotmail.com
Du kan gå inn på sidene hennes: www.guatemala.no
Du kan ringe henne på: 00 502 499 58 27.
Husk at det er 7 timers tidsforskjell.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM UTENOM EUROPA

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no