God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 26.01.03

Gjestfrie Ukraina

- Det er synd at ikke flere nordmenn har fått øynene opp for hvilken fantastisk by hovedstaden Kiev er, sier en av våre lyttere som har vært norsk ambassadør i landet.

Publisert 24.01.2003 15:48. Oppdatert 23.05.2003 13:55.
Anders Helseth, som har vært 4 år ved ambassaden, sier begeistret at "du ser gullkupler hvor du enn snur deg". Han har et stort hjerte for denne byen og forteller at ukrainere er uvanlig gjestfrie og hjelpsomme, og at du kan føle deg trygg i byen.

Kiev kan best sammenlignes med Praha, sier han. Her er vakre bygninger, kirker, klostre, og operaen er et must med høy kunstnerisk kvalitet. Her er morsomme og gode restauranter, et artig shoppingstrøk, gode hotell, og Anders påstår at det er den grønneste by i Europa – i det hele tatt, en by å besøke.

Du kan fly til Kiev fra Oslo via Helsinki eller Amsterdam – pris ca. 3.775,- En tre retters middag kommer på alt mellom 70 og 130 kroner på en bra restaurant. En pakke med fly – fire overnattinger i dobbeltrom på tre stjerners hotell, sightseeing med guide kommer på vel 6.000 norske kroner.

Anders Helseth vil også gjerne ha med seg nordmenn, og har lagt opp en tur i mai. Du kan sende ham en mail om du er interessert: ahelse@online.no
Du kan også ringe hans turoperatør, NK Larsens Byrå, 71 52 11 70


Du kan også gå inn på www.uio.no/~romanz/ukraina.htm
som er skrevet på norsk av en ukrainsk student på Universitetet i Oslo.

Du kan også henvende deg til Stavanger Aftenblad, hvor to journalister var på en reportasjereise til Kiev i november i fjor.
Kontakt helge.storhaug@aftenbladet.no

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ØST-EUROPA

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no