God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 19.01.03

Verdens tøffeste malstrøm

Saltstraumen er kjempeeksotisk! Her kan du se dette fascinerende, men likevel skremmende "skuespillet" når vannet ved flo og fjære presser seg fra havet, gjennom et trangt sund og inn i fjorden innenfor.

Publisert 17.01.2003 15:50. Oppdatert 31.10.2003 12:23.
Utlendinger som kommer til Norge synes dette landet er svært så eksotisk på vinterstid, og det gjelder ikke bare skiferie. Men vi nordmenn er ikke så veldig flinke til å bruke landet vårt på andre årstider enn sommeren.

Velger du å reise til Saltstraumen, får du oppleve disse enorme strømvirvlene som danner livsfarlige roterende trakter som kalles kjeler. Det er få som er havnet i en slik kjele som har overlevd, for de virker nærmest bunnløse. Selv med større båter kan det være farlig å ta seg ut i sundet, her kreves los og erfarne folk.

Saltstraumen er ikke det største sted på jorda. Her bor det noen hundre mennesker, de har skole, kirke, hotell, campingplass og Kaffekjelen Kafe, men de som kommer hit gjør det først og fremst for å oppleve naturen og selvsagt fiske. For når strømmen kommer, fører den med seg "godsaker" – og da henger fisken seg på – spesielt seien. De kan slenge med stang fra svabergene, men på vinterstid er det best å bruke båt. Hotellet er åpent, men du kan også bo i gode, varme vinterhytter på en såkalt Plus-camp. Der sitter Arvid Nyheim og venter på deg, og han kan love deg både fisketur og garantert napp.

Han har telefon 75 58 75 60.
Info på nett: www.pluscamp.no
Her finner du også oversikten over samtlige Plus-camp’er i Norge.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM NORGE

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no