God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 29.12.02

En uoppdaget perle

En av våre lyttere, som har bodd fem år i naturskjønne Bolzano i Syd-Tyrol, påstår at han ikke har sett mer enn én norsk turist der i løpet av denne tiden!

Publisert 28.12.2002 18:43.
Per Høst har i mange år bodd i denne italienske delen av Tyrol, altså helt nord i landet, og sier at han tror at dette området fortsatt er en liten uoppdaget perle for nordmenn.

Han kan sterkt anbefale en ferie her, enten du nå liker vinteren med snø og ski, eller sommeren med sitt eventyrlige blomsterflor. - Har du sett filmen "Sound of Music" (og hvem har vel ikke det), så skjønner du akkurat hva jeg mener, sier Per. Han forteller at også for den kulturinteresserte og for familien er det spennende ting som skjer. Her ligger en stor samling slott og borger, minst femti, og flere av dem har spektakulære middelalderturneringer om sommeren.
Her holder de sterkt på tradisjonene sine, blant annet med seterdrift, her er utallige lokale landsbyfester, og landsbyene er små og hyggelige med en rekke gode og familiedrevne overnattingssteder. Fortsatt mener han at han har dekning for å si at det også er et rimelig prisnivå.

Han står gjerne til tjeneste med informasjon på
telefon 61 26 47 70 – 93 01 16 09

Etter sine fem år i området mener han at han kan anbefale følgende steder å bo og spise:

"Hotell Lichtenstern" – www.lichtenstern.it - med vert Josef, som har vært formann for turistnæringen i Ritten, høysletten ovenfor Bolzano på ca 1200 meter.


"Residence Larchenhausl" - med leiligheter for selvhushold. Verten, Karl, snakker meget godt norsk, og hele familien Ramoser er Norgesfrelste. Stedet ligger på Ritten, og kan nås med bil eller svevebane og ligger "rett opp" – 1000 meter høydeforskjell på 12 minutter
E-post: lh.ramoser@romail.it

"Gasthaus Waldinger" - ligger i Vilpan, 10 km fra Bolzano på lavlandet. Området er kjent for sine tidlig-asparges, hvitvin og frukt. Vertinnen, Elisabeth, er svensk og de har 5-6 rom til gunstige priser. Restauranten er velkjent for god mat.
Telefon 00 39 04 71 67 89 56

"Gasthaus Schluff", www.schluff.it - ligger i landsbyen Maria Himmelfart på ca 1200 meter, vest for Ritten. Vertinnen, fru Unterhofer, er veldig hyggelig, sier Per, stedet er koselig og opprinnelig fra 1700 tallet, men modernisert og ombygget.
Telefon: 00 39 04 71 34 51 39

Men er du interessert i området, er det sikkert lurt å ringe Per Høst først.


LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ITALIA

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no