God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 

Send oss en hilsen!

Vi oppfordrer dere lyttere til å komme med tilbakemeldinger på de tipsene dere har fått av oss, gjerne både ros og kritikk. Vi belønner innleggene med en liten reiseveske eller en t-skjorte.
Adressen er: God tur, NRK, 6025 Ålesund.

Publisert 25.09.2002 11:08. Oppdatert 14.02.2003 15:24.
Postkort fra Liv og Odd i Tønsberg

Ecuador

"For snart 2 år siden fortalte dere om Anne Lise og Mari som drev det lille reisebyrået Ecuatur. I oktober reiste vi spente til Ecuador. Dette ble en stor opplevelse - et stolt folk og praktfull og storslått natur. Andesfjellene med sine sprutende vulkaner - Amazonas' vann og tette jungel og Galapagosøyenes dyreliv var høydepunktene i vår 3 uker lange rundreise. En opplevelse var også vårt møte med Thorvaldo på Galapagos - 3. generasjons "nordmann" (utvandret i 30-årene gjorde nemlig hans bestefar). Takk til Anne Lise og Mari som tilpasset våre ønsker i et turopplegg. Hilsen Liv og Odd i Tønsberg."


Lucca

Guinigi-tårnet i Lucca
"Hallo Brita! Vi hørte på God tur en søndag om byen Lucca i Toscana og leilighetene som leies ut av norske Kåre Myhre og hans kone Kristin. Det virket så overbevisende at vi fluksens bestilte den minste leiligheten og var der en uke i september. Leiligheten var velutstyrt og hyggelig. Kåre og Kristins serviceinnstilling uten grenser. Og Lucca er en meget interessant by med en behagelig atmosfære innenfor en fantastisk fin bymur med spaservei og allé på toppen. Guinigi-tårnet på bildet ble besteget via alle trappene. Lønn for strevet var en fabelaktig utsikt over byen og omlandet. Takk for fint tips, Lucca er vi ikke ferdige med. Hilsen fra Eva og Alf Halvorsen, Haslum."Islas Canarias

Playa de la Arena, Tenerife
"Hei! Som svar på oppfordring sender vi en feriehilsen fra Los Gigantes på Tenerife. Bor like ved Playa de la Arena. Er her for 1. gang. Positivt overrasket. Mye koseligere enn de store plassene her. Rolig strøk, pen trafikk, hyggelige mennesker. IKKE pågående selgere av noe slag. Har BARE en uke. Hilsen Kari og Torgeir Øksne, Gjøvik."Restauranten "Zazie" i Budapest

"Vi er en familie på fire, som tilfeldigvis hørte på God tur i slutten av mai. Der ble det fortalt om en lytters tips om å besøke restauranten "Zazie" i Budapest. På denne restauranten er det ikke oppgitt priser på menyen, men gjestene får et spørreskjema istedet for regning og bes om å gi sine karakter på alt fra service, personalet, mat og drikke m.m.

Budapest
I sommer skulle vi dra på biltur til bl.a. Budapest og noterte oss dette tipset. På "Zazie" ble vi tatt imot av en meget hyggelig kelner og hovmester. Den ene snakket forøvrig helt flytende engelsk! Vi fikk veldig god veiledning i menyvalg, drikke osv. Det ble en velsmakende og hyggelig opplevelse! Da vi ba om regningen, forklarte kelneren om spørreskjemaet og tilbød også at vi kunne få en ferdig priset regning (de hadde liggende sine egne priser på PC`en), og denne kunne vi velge om vi ville titte på eller ikke, for å kunne sette opp vårt eget regnestykke.

Vi valgte å ikke titte underveis i regnestykket, men til slutt sammenlignet vi resultatet, og da hadde vi lagt oss på en sum noe høyere enn restaurantens! Men det var måltidet verdt! Vi fortalte også at vi hadde blitt tipset om dem i et norsk radioprogram. Hilsen fra familien Haugen på Nesodden."

Adressen til restauranten er: "Zazie", Kauzal terr. 2,
1072 Budapest.
Telefon i Budapest: 32 12 405.

Igalo, Montenegro


Igalo

"Vi er fire venninner fra Bodø som hørte på God tur i vinter. Vi gikk inn på Internett fikk så kontakt med Dorit og dermed kom turen i gang. Har hatt fjorten deilige dager
her nede.
Takk for tipset!"
Hilsen fire voksne damer fra Bodø.


Praha"Vi er fire gamle jenter på Praha tur etter "oppskrift" fra God tur. Valerie har fikset et hyggelig pensjonat og i kveld er det "Aida". Kjempe moro!
Hilsen Ester, Mette, Brita og Bjør


 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no