God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 01.09.2002

Baltikum

Riga
Riga
I august hadde Brita med seg 36 God tur-lyttere til Estland og Latvia.
De bodde tre steder – Tallin i Estland, i den historiske byen Cesis og i Riga i Latvia. Inntrykkene som lytterne sitter igjen med er udelt positive. De hadde hørt mye om både fattigdom, kriminalitet og dårlig standard på forhånd- men opplevde ingenting av dette.

Publisert 29.08.2002 12:28. Oppdatert 13.09.2002 14:03.
Deres samstemmige råd er: Reis nå, før turismen tar overhånd, for stadig flere kommer til å oppdage disse landene. Nå er også prisene gunstige.
Brita var der i fjor og bare på dette ene året, ser hun også en forskjell – altså noe dyrere.

Brita vil anbefale deg å begynne i Tallin, ta gjerne båt fra Stockholm. Båtene er bra, det er meget god mat om bord og du handler rimelig tax-fritt.
Ta gjerne bil, det er ingen problemer forbundet med å kjøre selv – veiene er bra.
Tallin

Fra Tallin kan du kjøre sørover til badebyen Pärnu, veldig hyggelig, og her har du også muligheten for kuropphold, om det skulle friste.
Utenfor fastlandet ligger en del flotte øyer med mange muligheter både for camping eller leie av sommerhus.

Så kan du krysse grensen og kjøre inn i Latvia, og Brita anbefaler deg Cesis – det er en by med en flott borg, som ligger like ved nasjonalparken – Sigulda.
Her finner du danske Alex Rasmussen som driver et hotell, og hans medhjelper Esben Kalhøy, som er et ”under” av hjelpsomhet og tilrettelegger.
Vil du besøke private, ordner han også det. Fra Cesis kan du gjøre mange fine utflukter, så her ville Brita bli noen dager, før besøk i Riga, som er en flott by, livlig, pulserende, vakker og som hun tipper vil bli mer og mer populær i fremtiden.
Det er også et uttall av kulturtilbud i byen. Ikke langt utenfor ligger Jurmala, som er Rigabeboernes badested – også her med stor mulighet for å leie seg feriebolig.

Hvis du er interessert i mer informasjon, hjelper Brita deg gjerne, skriv til henne ,ring eller send henne en e-post med spørsmål om hva du ønsker å vite mer om, og hun skal prøve å gi deg de rette kontaktene.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ØST-EUROPA

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no