God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 25.08.2002

Museer i Norge

Det finnes mange små, rare, morsomme, dystre og ukjente museer i Norge, drevet av ildsjelder. Brita har besøkt flere i sommer, og i dag møter du han Martin, han Asbjørn og Jonassen – tre trivelige gubber i Skogn i Nord-Trøndelag.

Publisert 23.08.2002 14:39.
Martin Friberg er ”museumsmannen”, han er en Askeladd som har samlet på det meste siden han var guttunge, og etter at han arvet gården og barndomshjemmet sitt i Markabygd, 15 kilometer fra Skogn, har han laget et gårdsmuseum, Nordenget, som bare er helt utrolig.
Han har landets største samling av motorsager, gårdsredskaper, et komplett gammelt snekkerverksted arvet etter bestefar, som var kirkebygger, underlige biler, en motorsykkel fra tjueårene som det bare finnes en til av i verden, et femtitallskjøkken med alle de ”hjelpemidler” som husmoren den gangen hadde, blant annet den aller første vaskemaskin som kom på markedet.

Det er egentlig helt umulig å beskrive alle gjenstandene, de må sees, og det får du muligheten til søndag 1. september, når det er åpen dag på gården.
Da møter du selvsagt Martin, Asbjørn som er fotograf og ”hjelpemann” og Jonassen som er barndomsvenn, altmuligmann og har hjulpet til å sette opp nye bygninger, for å huse alt det Martin kommer drassende med.
Jonassen lover også å få fres på både dampmaskiner og andre innretninger som kan surre og gå.
Tre usedvanlige hyggelige typer.

For mer informasjon, ta kontakt med Martin på telefon:
91 71 62 86, eller 74 09 53 76.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM NORGE

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no