God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 26.05.2002

Autostadt - bilbyen

Stedet er Wolfsburg, der Volkswagen har store fabrikker, det ligger ikke langt fra Hannover, og her har de bygget en temapark, som er blitt en stor turistattraksjon i Tyskland, prislapp 3.2 milliarder!

Publisert 24.05.2002 11:01. Oppdatert 24.05.2002 12:58.
I et frodig og grønt område med kanaler og små broer ligger åtte ulike hus, eller paviljonger.
Hovedhuset har en imponerende foaje med en diger globus fra taket, og i gulvet, som er av glass, ser du også masse små globuser, en for hvert av de stedene hvor det triller en folkevogn.
På dette nivået finner du også noen av de seks restaurantene, alt fra kafe til gourmet, og herfra fører rulletrapper opp til de ulike avdelingene.

Hensikten med å bygge dette var først og fremst å presentere hva Volkswagen står for – ikke bare når det gjelder bilmodeller og merker, men sikkerhet, trygghet, miljø, økonomi og familietilpasning.
Dernest skulle det være et opplevelsessenter, hvor du, som har bestilt din folkevogn, kan komme å hente den og få gjennomgått bilen, få en vip-dag med egen guide på senteret – og et kurs i både glattkjøring og bensinsparende kjøring, før du triller ut med din nye bil.

Det er lagt stor vekt på at dette skal være et sted for familien, blant annet kan barn mellom 5 og 11 år ta sitt første sertifikat, de blir registrert og fotografert, før de går ut til hver sin mini-boble, som i 5 km’s fart kjører gjennom et område som er lagt opp med veier og gatekryss – med lysregulering og trafikkskilt – og etter avlagt kjøring, får de da ”sertifikatet”.
Men barneavdelingen rommer også gocart og en hel forunderlig computerverden, egen restaurant – i det hele tatt.
I hovedhuset finner du også en utstilling av de mest eksklusive biler i verden, og bare det å stryke over en håndlaget Bugatti er jo en nytelse.
Det er helt umuligå beskrive alt som finnes å gjøre, her kan du oppleve alt som har med bil og teknikk og fremdrift og fremtid å gjøre, det er masse stasjoner hvor du kan prøve deg på ulike ting, det er to kinosaler, blant annet en hvor du står i midten og filmen ruller på et sirkelrundt kjempelerret – 360 grader.
Utstillinger både ute og inne

Ute på området finner du de andre pavlijongene, en for hver av de bilmerker som Volkswagen enten eier eller produserer; Audi, Bentley, Skoda, Seat, Lamborghini og folkevognen – fra den minste og billigste som nesten bare kjører på godt humør – til den nyeste, som nesten er håndlaget den også, og som ikke ennå er kommet til Norge.

Alle husene har hatt ulike arkitekter, som både i eksteriør og ikke minst interiør, har forsøkt å skape et bilde av hva de ulike bilene står for i livsstil, interesser og ikke minst drøm. I tillegg finner du et fem stjerners hotell, hvor du kan overnatte.


Parken er åpen året rundt med ulike temaer for de forskjellige årstider, og har hatt over 4 millioner besøkende på sine første knappe to år.
Brita Blomqusit råder deg til ikke å komme i en helg, det gjør nemlig 15-20 000 andre – på en hverdag møter du ”bare” ca 5-6000, men likevel er området så stort at Brita ikke fikk følelsen av å gå i kø.
Du kan også gå inn på: www.autostadt.de

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM TYSKLAND

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no