God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 

Bo norsk - ANDRE LAND I EUROPA

Oversikt over bosteder drevet av nordmenn i andre land i EuropaPublisert 31.01.2002 11:10. Oppdatert 30.04.2003 12:36.

SEEBODEN - ØSTERRIKE


I denne lille alpebyen, helt sør i Østerrike bor norske Elin Ratschl, og hun ønsker seg mest av alt norske gjester, men nordmenn er sjelden på disse kanter sier hun. Det syns hun er synd, for stedet og omgivelsene har mye å by på både sommer og vinter – dessuten bor hun ikke langt fra verken Adriaterhavet, Italia, Slovenia og andre kjente steder som Salzburg og Innsbruck.

I det store huset har hun innredet hyggelige rom som du kan leie, også en hel familieleilighet, alle med bad/dusj og toalett inklusive stooor frokost.
Romprisene er litt forskjellig, men ligger på rundt 400-500 kroner for to. Det er også et felles kjøkken, hvor du kan lage deg middag.
Elin gir deg tips om hva du kan gjøre, hjelper deg, hvis det er noe du lurer på og blir også gjerne med deg som guide om du trenger det.
Hun mener selv at sommer/høst er en vakker tid i Seeboden, hvor du har fine bademuligheter i sjøen, men selvsagt er dette også et vintersportsted.
Du treffer Elin på telefon; 00 43 47 62 81 997
Eller ved å skrive;
Haus Ratschl, Sonnleitenweg 3, 9871 Seeboden.


MASURIA - POLEN


En av lytterne våre, Svein Engberg, som har vært på bilferie i Polen sammen med kona, anbefaler et overnattingssted som de opplevde som meget hyggelig. Stedet drives av en norsktalende kvinne, Ewa Tarnovska og heter Stare Juchy.
Adresse: PL-19-330 Stare Juchy, Polen
Telefon fra Norge: 00 48 87 619 94 80
Svein Engbergs kan du nå på mail: svein.engberg@sas.no
eller tlf. 61 32 52 79


KOLOBRZEG - POLEN


En polsk familie, som har vært bosatt i Norge i 15 år, har flyttet tilbake til Polen. Der har de åpnet et lite pensjonat i Kolobrzeg (Kolberg) – en av Polens eldste byer ved Østersjøen. Byen har også lange tradisjoner som rekreasjonssted og kurbad.

Katarina Wislocka og hennes familie flyttet hjem for noen år siden. De åpnet et B&B-pensjonat i Kolberg. Katarina snakker meget godt norsk. De har bare seks rom, alle godt utstyrt med nordisk TV, og egen massør på huset. De har god forbindelse med ulike kursentre, slik at de også kan hjelpe deg. Du bor også rimelig her, 400 kroner for to personer inkluse frokost pr. natt i dobbeltrom. Bor du over 5 dager, reduseres prisen.
Dette stedet er selvsagt også godt egnet som feriested, ikke minst fordi de snaker norsk og kan gi deg gode tips om hva du kan gjøre i polen.
Landet fungerer nå godt for turister, og flere og flere behersker engelsk. Dessuten er Polen et rimelig ferieland for nordmenn.

Vil du i kontakt med Katarina på PensjoNor, kan du ringe;
00 48 94 35 17 035.
E-post: post@pensjonor.com
Adressen er Ul. Szymanowskiego 28,
78100 Polen.


INTERLAKEN - SVEITS


Interlaken i Sveits er en vakker by i et fantastisk fjellområde, ideelt for skigåing og turer - for hele familien. Og her kan du attpåtil bo norsk hos Jan Erik og Marianne.
Interlaken ligger sør for Bern og Zürich, midt i et storslått naturområde med fjell som er over 4000 meter høye. Interlaken betyr «mellom to sjøer», og det gjør at stedet ikke bare er et fint vintersportssted, men oså godt egnet for sommer-turisme.

Her driver norske Jan-Erik Briseid og hans sveitsiske kone Marianne, som også snakker flytende norsk, City Hotel. Det er et moderne hotell med all comfort, og stor frokostbuffet. Middag har de ikke, men det finnes masse hyggelige restauranter i byen. Rompris for to personer i dobbeltrom fra 140 - 200 Sv.frs – alt etter sesong. Ekstrasenger for barn kan settes inn.

Telefon: 00 41 33 822 10 22.
Mer info finner du på: www.city-hotel.ch
 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no