God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 14.01.2002

Thailand feirer sin dronning

Da Brita Blomquist var i Thailand i august i fjor, opplevde hun feiringen av dronningens fødselsdag, og det var avgjort ganske spesielt. I Bangkok er det tog og store seremonier på denne dagen, men selv det lille hotellet hun bodde på ved kysten, inviterte alle gjester til å være med i feiringen, delte ut lys og ønsket oss alt godt av lykke og hell.

Publisert 14.01.2002 15:08. Oppdatert 17.01.2002 12:00.
Dronning Sirikit
Kongefamilien i Thailand er elsket av folket, og er nesten hellige. Det er ingen thai som snakker nedsettende om dem, eller kritiserer dem, gjør de det kan de faktisk risikere straff. Dronning Sirikit er veldig populær, hun har vært president i Røde Kors og reiser mye rundt i landet, og det sies at hun forsøker sammen med Kongen å bedre forholdene for mange fattige i landet. Hun får også æren av å ha innført ulike folkedrakter, for at thai-kvinner skal bli mer bevisst sin kultur, og ideen til dette har hun fått gjennom mange av sine representasjonsreiser, ikke minst til Norge, hvor hun ble veldig betatt av våre bunader.

Thailand har også flyttet den vanlige morsdagen, som feires flere steder i verden i februar, til Dronning Sirikits fødselsdag i august.
Reiser du til Thailand vil du oppleve denne beundringen for kongefamilien over alt hvor du ferdes, med bilder av dem – og et lite tips: Skulle du miste en pengeseddel med kongens portrett, f. eks på gaten, og er redd for at den skal blåse bort, så sett for all del ikke foten din på den. For du har vel ikke lyst til å havne i Thailandsk fengsel, dersom en øvrighetsperson ser deg? (For å sette det litt på spissen)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM ØSTEN

 
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no