God tur 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > God tur
God turs reiseleksikon
Bo norsk
Britas sjokoladereise
Alle fakta-
opplysninger fra radioprogrammet finner du igjen her samlet til et hendig reiseleksikon.

NRK P1
søndager kl 10.05
reprise mandager
kl 22.05 
God tur 6.6.

Trekkspill på italiensk

I den lille byen Castelfidardo i fylket Marche ved Adriaterhavskysten i Italia finner du det internasjonale trekkspillmuseet, og det er et artig sted.

God tur 6.6.

Sydenopphold for pensjonister

Det er nå 26 norske kommuner som går aktivt ut og anbefaler og tilrettelegger sydenopphold for sine innbyggere. Kommunene i Hordaland var først ute, men nå følger andre etter.

God tur 6.6.

Skudeneshavn

Den kalles ”Den hvite by ved havet”, og selv om ordet er forslitt, så kan denne sjarmerende byen på Karmøy virkelig kalles en perle.

God tur 6.6.

Frokost på dansk

Forfatteren Øystein Rottem har bodd flere år i København, og kan forsikre meg om at nordmenn er svært populære i Danmark. Men han syns at det nå er på tide at vi skjønner ritualene ved en dansk frokost, som altså ikke er vår frokost, men en lunsj midt på formiddagen.

God tur 30.5

Bo norsk i Cognac

En av lytterne våre, Bjørn Blichfedt, forteller at han har vært i Cognac for å besøke byen og lære alt om disse edle dråpene.

God tur 30.5.

Jorden rundt

Hans Petter Dyrkorn realiserte sin drøm om en "Jorden-rundt-tur". En opplevelsesrik tur du kan lese mer om her.

God tur 30.5.

Obidos i Portugal

Det er noen byer du helst skal besøke på kveldstid, når alle turister er reist hjem og forretningene er stengt. En av dem er Obidos i Portugal, men denne gangen har jeg ikke muligheten til det, så jeg er her på formiddagen.

God tur 30.5.

Flypriser i "gamle dager"

Rune Folkestad har sendt meg en liten kuriositet. Han sier at det er så mye snakk om billige flybiletter nå, men han har funnet et tilbud som SAS gikk ut med i 1951.

Tips oss!

Har du en historie, en spesiell opplevelse, gode forslag til reisemål, vil jeg gjerne høre fra deg. Skriv til God Tur, NRK,
Jeg har dessverre begrenset kapasitet til å legge opp individuelle reiser for deg. Vår telefon 810 00 120 er åpen under sendingene hver søndag. Du kan få informasjon fra elle våre tidligere sendinger. Gå inn på www.nrk.no/godtur

God tur 23.5

Argentina

”Vi er et par midt i livet som har tatt oss fri fra barn og jobb. Nå sitter vi i Buenos Aires i Argentina og har lyst til å sende deg en hilsen". Sånn starter et begeistret brev Brita mottok for en stund siden.

God tur 23.5

Fiske i Saltstraumen

Denne uken er jeg på fisketur i Saltstraumen med pappa Kjell Lund i ”familiemedlemmet” ”Fram”, fiskebåten som har vært i familiens eie siden 1930-årene.

God tur 23.5

Senegal

Kollega Ingvar Midthun har vært i Senegal og blant annet besøkt Ann Kristin M’bow fra Tønsberg, som gjerne vil hjelpe reiselystne nordmenn til å oppleve dette landet.

God tur 23.5

Små "hemmeligheter" i Porto

For et par uker siden tok jeg deg med på en rundtur i Porto, her i God Tur og lovet deg å komme tilbake med noen små ”hemmeligheter”. Med det mener jeg at det er steder som jeg syns du bør få med deg, ved siden av de store severdighetene som kirker og museer.

God tur 23.5

Nødpass på Gardermoen

Hvis du plutselig oppdager at du har glemt passet hjemmet – eller at det ikke lenger er gyldig, og du står på Gardermoen og lurer på hva du skal gjøre – fortvil ikke.

God tur 16.5

Praha

Det er mange som har lyst til oppleve denne flotte byen, og siden det nå er flere flyselskap som har satt Praha på programmet, kan du også være heldig å få en rimelig billett. Men du trenger også et sted å bo.

God tur 16.5

Tuvsjyen ved Saltstraumen

På Tuvsjyen, som ligger like ved Saltstraumen i Nordland, møter du et kjempehyggelig vertskap – Elisabeth og Jeff. Hun er en ekte nordlandsjente – sjette generasjon på denne plassen, Jeff er fra Newcastle og London, men er nesten blitt nordlending han også. I hvert fall stortrives han her sammen med kona og sønnen Benjamin.

God tur 16.5

Dueroelven i Portugal

Dueroelven kommer fra Spania, renner inn i Portugal og munner ut i Porto. Den har vært livsviktig for vinbøndene inne i dalen. I ”gamle dager” var elven eneste fremkostmulighet for å få fraktet druer og vin, som skulle til de store portvinshusene. I dag kan du komme inn i dalen både med bil og tog – eller kjøre på elven helt fra Porto.

God tur 16.5

Freding av fyr

Nå er det nesten bortimot 100 av de gamle fyrene våre som er fredet. Dankert Monrad Krohn som er riksantikvarens mann, er kjempeglad for at dette er skjedd.

God tur 16.5

Når flyselskapet forandrer tider

Kjøper du flybilletter lang tid i forveien, kan du komme til å oppleve at flytidene er forandret før du tar turen. Hvilke rettigheter har den reisende i slike situasjoner?

 
BRITAS BREV
Konkurranse
Fyrferie
Prinsesse Kristina
Se Britas turbilder!
Florida
God turs radioarkiv
Spillelister
AVSTEMNING
10 SISTE GOD TUR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no