topp_artikler3

Biografi: Are Sende Osen

Navn: Are Sende Osen
Alder: 34
Sivilstatus: Samboer

Publisert 05.11.2004 12:33. Oppdatert 07.11.2004 19:23.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Are Sende Osen ble født i Trondheim en kald, klar høstdag i 1970 som den yngste av 3 søsken, fra før av hadde Signe og Gunnar ei jente- karen, og en gutt-jon.
Til tross for at han var Et ikke planlagt barn, ble han meget godt motatt av de øvrige i familien. Fram til skolealder gikk han i Røde Kors barnehage. De av leserne som bor i Trondheim har kanskje sett den, da den ligger like ved sykehusets avdeling for hud og veneriske sykdommer: en stor firkantet murbygning i rød teglesten.

Badenymfen Are Sende Osen, 3 år. Foto: Gunnar Osen


Disse var fine og bekymringsløse år for Osen, men de tok fort slutt da han begynte på barneskolen. Osen hadde nemlig en heks av en frøken, som hadde hatt storebroren hans før og bestemt seg allerede før hun møtte ham om at Osenbarna var ateistiske, tilbakesnakkende bråkmakere som burde knekkes spirituelt, jo før jo heller, alle som en.

Dette klarte hun faktisk ikke, heksa, selv om hun hadde 6 år på seg.

I disse årene søkte den unge osen tilflukt i litteratur, svømming, dataspill og dagdrømmeri.

Dyrevennen Are, 8 år. Foto: Gunnar Osen


Man skulle tro at det ble bedre på ungdomskolen, men dengang ei. Her var det at en av Osens klassekamerater bestemte seg for å gjøre tilværelsen sur for ham ved mobbing og erting på grunn av sen seksuell utvikling og påstått dårlig ånde. Osen trakk seg enda mer vekk fra omgivelsene, og inn i bøkenes og dataspillenes verden.

Heldigvis begynte Osen på Trondheim Katedralskole rundt midten av 80-tallet. Her var det ingen fundametalistiske trollkjerringer som lærere, ei heller hevngjerrige ondsinnete mobbere så her fikk vår yngling for første gang venner. Først en, Kåre, og så ballet det på seg gitt og han fikk en hel haug og de fleste av dem har han faktisk enda! Dette var gode år for osen som nesten daglig takker skjebnen og forsynet for dette lykketreff i hans liv.

Det var også på gymnaset Osen for første gang opplevde ulykkelig, ikke gjengjeldt kjærlighet for første gang.

Det skulle ikke bli den siste.

Are, 16 år, på tur til Washington DC. Foto: Signe Sende Osen


Etter gymnaset nektet osen militæret, som alle unge menn med en halv hjernecelle burde gjøre, og avtjente noen meningsløse måneder på hustad
leir- landsvikerleiren på folkemunne før han begynte som altmuligmann/kontordame/vaktmesterassistent/spesiallærer/
firrtidsklubbleder/badevakt på Byåsen barneskole. En interessant opplevelse, noe hemmet av at alle lærerne på Byåsen barnskole hadde vært der, på Byåsenskolen i over 20 år. Ikke verdens mest nyskapende og dynamiske miljø, som Osen tidligere har bemerket med sitt karakteristiske tørre vidd.

Etter avtjent værneplikt fulgte en lysende og lovende akademisk karriere som ble avbrutt da han fikk seg sommerjobb i NRK P3 i 1995 og siden har han blitt der. Synd for humanoiora og landets akademiske miljø, bra for P3 og oss andre.

Osen lever i dag et tilbaketrukket liv på Møllenberg i Trondheim sammen med kjæresten sin, Eli, og bedriver på fritiden med så varierte syssler som fjellklatring, undervannsdykking, svømmming, jakt, fiske, litteratur, dataspill, god mat og god drikke med gode venner.

LES ALT OM Biografi: Odin Jensenius

Siste saker:
Flere saker: ALT OM INDIVIDTOUR

Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no