p1 Andakten 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Andakten Sist oppdatert 13:17
 

443 000 hører morgenandakten

Kristne programmer i NRK Radio har imponerende lyttertall, og de øker. Hele 443 000 nordmenn hørte i gjennomsnitt på morgenandakten, og 315 000 fikk med seg radiogudstjenesten på søndager i første kvartal i år.

Publisert 26.04.2002 13:09. Oppdatert 26.04.2002 22:21.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Radioandakten - et lite pusterom i hverdagen for svært mange.
Det går fram av en undersøkelse som NRK Forskningen har gjort for Kristelig Pressekontor (KPK). Tallene forteller at det er 10.000 flere som lytter på morgenandakten, og hele 63.000 flere lyttere til gudstjenesten enn på samme tid i fjor.

Dette er svært gledelige tall, og de viser at religiøse spørsmål er mer interessante enn mange mediefolk er klar over. Det sier generalsekretær Geir Magnus Nyborg i Kristelig Kringkastingslag i en kommentar til KPK.

I tillegg har det vært mye fokus på kriser både i inn- og utland i den senere tid, og i slike tider øker interessen for åndelige spørsmål.

Nyborg (til venstre) er ikke i tvil om at radioen spiller en stor rolle for mange mennesker, og han vil gi honnør til de som arbeider med religiøse programmer i NRK-Radio.God periode

Medieforsker Tor Myrland Eide i NRK-Forskning peker på at morgenandakten har en markedsandel på 11,3 prosent, og dette er en stor oppslutning. Han mener at en viktig årsak til dette er at andakten sendes på NRK P1.

- Det første kvartalet i år har vært en god periode for radiolytting, og det gjelder også morgenandakten. På NRK P1 var det i gjennomsnitt 1,5 millioner lyttere på hverdager i dette tidsrommet, sier Eide.

Han kan også fortelle at magasinet Mellom himmel og jord (før På Kirkebakken) hadde 169.000 lyttere i første kvartal i år. Det var 35.000 flere enn i samme tidsrom i fjor.

Møter kringkastingssjefen

Geir Magnus Nyborg håper nå at også NRK TV oppdager at religiøse programmer er godt stoff.

- Det er tragisk at de ikke vil satse på dette området. Religiøse mennesker i Norge er sulteforet på gode programmer i NRK-TV. Derfor har vi bedt om et møte med kringkastingssjef John G. Bernander den 21. mai der vi vil legge fram denne saken, sier Nyborg.

Av Ove Eikje, Kristelig Pressekontor.

Siste saker:

SISTE ANDAKTER

Flere andakter (arkiv fra 2001 fram til i dag)

 

Nettradio

Morgenandakt i opptak

10 SISTE ANDAKTER
Flere andakter
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no