p1 Andakten 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Andakten Sist oppdatert 13:17
 
Det skjedde i de dager - lørdag 30. juni

Først menneske - så kristen!

Vi er en del av Guds skaperverk. Han satte igang sin redningsaksjon da vi gjorde opprør mot ham. Han skapte oss som mennesker - ikke først og fremst som kristne, sier Rune Larsen.

Publisert 29.06.2001 09:17. Oppdatert 29.06.2001 18:07.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Absolutt norsk! Hele menigheten synger - det er noe av det Rune Larsen er kjent for - mannen som er troende til litt av hvert! Så kan man lure på om han han først og fremst er artist eller forkynner?

Han understreker at yrket hans er underholdningsartist. Det er jobben. Men han er en kristen, og disse to virkelighetene kan ikke alltid blandes sammen, sier Rune Larsen.

I samtalen med Helge Gudmundsen tar de utgangspunkt fortellingen om da Jesus og disiplene en gang var i Kana - der han gjorde under. I Kapernaum - et stykke unna - bodde en kongelig embetsmann. Sønnen hans var syk. Jesus som altså var i Kana, sa til sendemannen at han bare skulle dra hjem igjen, fordi sønnen hans levde.

Og sønnen ble frisk. Faren skjønte at Jesus hadde grepet inn, og han kom til tro - sammen med hele familien sin!

Rune Larsen tror på denne fortellingen, selv om den var "dramatisk". Troen har han i hjertet, og den er "spikret" fast.

Denne fortellingen viser at manen har tilit til Jesus, sier Rune Larsen. Det er ikke spørsmål om en viss standard av åndelighet hos oss, før vi får hjelp. Vi må ikke gjøre troen mer komplisert enn den er, sier han.

Når vi kjenner et godt menneske, får vi tilit til vedkommende. Larsen liker ikke ordet tro, fordi vi legger så mange fordommer i ordet.

Han ble en troende i ungdommen, sier han. Men i 20-årsalderen hadde han en periode, da det var vanskelig å tro. Han leste om Ghandi, var deretter igjennom en lang prosess, og det var en utvikling hos ham.

Rune Larsen tror alle mennesker søker en guddom. Rettferdighet og sannhet er abstrakter som går igjen. Dette har Jesus tydeliggjort. Han er en historisk person som er Vegen, Sannheten og Livet.

Han satser på at det Jesus sa, var sant. Dette er en virkelighet som han lever i - også når han står på fjernsynsskjermen, sier rune Larsen. En rørlegger riper ikke inn bibelverset fra Johannes 3, 16 - "Den lille Bibel" - inn i alle rør han legger. På samme måte vil han ikke blande "kortene" - inn i sin jobb.

Artisten sier det skjer mange undere hver dag. Tenk bare på når et barn åpner øynene eller "setter i" sitt første skrik. Det er hverdagsundere, det!

Vi mennesker gjør stadig feil, men Gud elsker oss og tilgir oss. Det er stort sett konflikter vi leser om i avisene. Men det er ikke hele sannheten.

Vi er en del av Guds skaperverk, men han satte igang sin redningaskjon da vi gjorde opprør mot ham. Han skapte oss som mennesker - ikke først og fremst som kristne. I hverdagen ser Rune Larsen den første trosartikkel - Gud som skaper.

Lagt tilrette for nett av Helge Helgheim.

Siste saker:

SISTE ANDAKTER

Flere andakter (arkiv fra 2001 fram til i dag)

 

Nettradio

Morgenandakt i opptak

10 SISTE ANDAKTER
Flere andakter
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no