skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Stine topp under
Her er du: NRK.no > Programmer > NRK-fjes > Stine Buer Sist oppdatert 12:48
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 

Historien om Stine

Tretten-årig Stine: - Frisyren ble friskt kopiert, forteller Stine.
Tretten-årig Stine: - Frisyren ble friskt kopiert, forteller Stine.
Stine var NRK-stjerne allerede som tolvåring. Med roller i serier som Halvsju og 4711, ble hun raskt et kjent fjes for norsk ungdom.

Publisert 25.07.2002 15:03. Oppdatert 22.03.2004 17:16.
av Synne Hedlo


Journalist-utdannet

Latino-par i Go´ elg: Jan Erik Larssen og Stine Buer
Stine Buer har vokst opp i Rælingen og har en tre år eldre og en åtte år yngre søster. Nå bor Stine på Sagene i Oslo med Marius og datteren Selma.

Stine har videregående skole med artium fra 1990 og fikk året etter med seg teaterlinjen på Romerike folkehøgskole. Så gikk veien til Blindern, hvor Stine dro med seg grunnfag i fransk og kunsthistorie. Sammen med journalist-utdannelse fra Høgskolen i Volda har Stine cand. mag.-graden.

Reser 2001: Stine tar en Madonna

Tidlig NRK-debut

Stine debuterte på NRK TV allerede i 12-årsalderen. Frem til rundt fylte femten medvirket Stine i en rekke sketsjer og serier for barn og unge. Best husket er Stine for sin rolle i Berit Nesheims novelle-film "Hår" fra 1985 og serien "4711" med Trond-Viggo Torgersen og Trond Kirkvaag fra 1986.

Skuespiller-spire

Teatrene nøt også godt av Stines skuespiller-talent. I musicalen "Pippi" med Kirsti Sparboe på Chateau Neuf spilte Stine rollen som Annika over halvt år da hun var tolv år. Også i "The sound of music", som gikk på Chateau Neuf fire år senere, hadde Stine en større rolle. Her var hun Liesl, eldstedatter i von Trapp-familien, og hadde Sissel Kyrkjebø som stemor.

Return to NRK

Søsterens verden 1999: Stine instruerer blant andre skuespiller Nicolay Dahr.
Med spesialisering på fjernsyn på Journalist-høgskolen, fikk Stine praksis fra skolen i ungdoms-programmet Go` elg i NRK. Etter studiene returnerte Stine til samme redaksjon og hadde ansvar for studio- og innslags-regi i ett år. Så fulgte programleder-jobben sammen med autofile Jan Erik Larssen i Go` elg. Det skorter ikke på trening i direkte-sendinger hos Stine etter å ha opplevd 65 av dem mellom 1996 og 1998.

Søsterens verden

Deretter jobbet Stine for Smørøyet. Her hadde Stine manus og regi på Søsterens verden, en serie på seksten episoder. Serien handler om søskenparet Tilde og Jens, hvis mor blir spilt av Hege Schøyen. Søsterens verden vant Prix Jeunesse i 2000, barne- og ungdoms-TVs "Oscar" med programmer fra hele verden.
2001: Stine håndplukket til Märtha-dokumentar


Reser rundt

I tidsperioden 2000-2001 var Stine Buer programleder i Reser sammen med Stian Barsnes Simonsen. Erfaringene fra barne- og ungdoms-TV har gjort Stine til en ettertraktet programleder for produksjoner som dokumentarer og underholdning generelt. I 2000 var hun stuntreporter og programleder i den norske Melodi Grand Prix-finalen i samarbeid med H. C. Andersen. Høsten 2001 laget hun en dokumentar sammen med Marius Hoel om Prinsesse Märtha Louise. Programmet ble et times portrett på hennes 30-årsdag som ble kalt "Prinsessen på Farten".

Melonas: Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim

Et kupp

Høsten 2001 ble Stine kuppet av NRKs underholdnings-avdeling. Sommeren 2002 hadde Sommeråpent glede av Stine som utegående reporter i samarbeid med programleder Petter Nome. Høsten 2002 var Stine en av de tre skuespillerne i humorprogrammet Melonas. Sammen med de to andre i Melonas-trioen, Pernille Sørensen, Kristin Skogheim, samt Anne Bjørnstad skrev hun også manus til de 120 sketsjene.

Siste saker:

 
PROGRAM
Melonas - saksunivers
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no