skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
3_1_banner Knut Nærum
Her er du: NRK.no > Programmer > NRK-fjes > Knut Nærum Sist oppdatert 11:44
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 
Knuts brannfakler:

Svimmelhet og junk food

Hver uke kommer Nærum med nye brannfakler, som du kan diskutere deg blå over. Eller rød. Denne gangen oppfordrer han turistbransjen til å satse på berg-og-dalbaner og usunn mat.

Publisert 02.03.2005 15:53. Oppdatert 04.05.2006 11:44.
- Kom til Norge: Vi har bratte, svingete veier og pølsefest på Esso!

Enig? Si din mening her: Ukas brannfakkelFlere brannfakler:


Oslofolk er bra dumme
(Foto: AP/Scanpix)
- Innfødte Oslo-folk tror at de ikke snakker dialekt. Det er som å tro at man ikke har hudfarge.

Stump røykeren
- Jeg vet hvordan man får folk til å slutte å røyke.
1) Opprett et nasjonalt register over røykere.
2) Trekk ut navnet på en av dem hvert år.
3) Henrett ham.

Du er hva du spiser
- Du er hva du spiser. Altså er jeg corn flakes. Det kan da umulig stemme.

Betaling for kiling
- Det er konkurranse om å selge seksuelle tjenester, men det fins ikke ett sted du kan gå og betale for å få kile folk. Også det som er så gøy.

Drikketrender
Latte er ut. Svart kaffe er in. Den neste trenden blir vann. Vent og se.

(Foto: Reuters-TV)
Hvorfor tar vi etter dårlige forbilder?
Språkprofessor Finn Erik Vinje påpekte nylig at ingen i Norge sa ”enn så lenge” før Carlsen og Rike begynte å bruke det under OL i ’94. Det het ”inntil videre” eller ”foreløpig”. Selv sa jeg ”Hussein” helt til president Bush begynte å omtale ham som ”Saddam”. Hvorfor tar vi etter såpass lite kule folk?

Favorittstempelet ødela for Norge
Favorittstempelet ødela for Norge i vinter-OL. Altså kommer vi til å vinne alt i sommer-OL.

Ibsen-trøtthet er oppskrytt
Hvordan kan folk som aldri går i teater og ikke har lest mer Ibsen enn det ene skuespillet som pensum påla dem, si at de allerede er lei av Ibsen-året?

Begynner livet ved de 40?
(Foto: TV 2)

Livet begynner ved 40. Det betyr at Tor Milde er på full fart inn i puberteten.

Diskuter: Hvis livet begynner ved 40, er det derfor så mange 45 år gamle menn oppfører seg som unger?

Du har for stort minne
Du trenger ikke en mp3-spiller som rommer 4000 sanger. Du vet ikke om så mange sanger.

Tegneserier er bedre enn virkeligheten
- Livet hadde blitt mye lettere om det lignet mer på tegneserier. Hvis du ikke får med deg det folk sier, kan du bare lese boblen over hodet deres. Og du skjønner at noen er irritert når det står buktende linjer ut fra hodet deres.

Nei til naturkatastrofer
Riktignok har vi forrykket den naturlige balansen i naturen, men det får være måte på. Jorden skylder oss pent vær i år. Hvis den finner på noe mer bøll, må vi straffe den.

Hva er galt med norske kinogjengere?
Narnia, Charlie og sjokoladefabrikken og Harry Potter. De mest sette filmene i 2004 handler om trollmenn og nisser. Det er fint at barn ser filmer om trollmenn og nisser, men hva feiler det de voksne?

Glamorøst å sy ting inn i kroppen?
I Norge kan kvinner forstørre brystene ved å sprette dem opp og sy gjenstander inn i dem. Hvis man blir fotografert naken etterpå, omtales man som glamourmodell og blir invitert til talkshow. TV sier til ungdommen: Hvis du syr ting inn i kroppen, så vil du fremstå som vellykket.

Helvetes ringetoner
Hvis djevelen har den beste musikken, hvem er det da som har de irriterende ringetonene?

Gjem sydenbildene eller bli lynsjet
Når du reiser med fly til for eksempel Spania, står du for et CO2-utslipp som tilsvarer ett års bilkjøring. I framtida, når polene har smeltet, vil rasende folkemengder gå fra hus til hus og lynsje dem som har flest album med sydenbilder. Eller svømme fra hus til hus.

Kutt kunnskap til ungdom
Øystein Djupedal vil kutte ut et fremmedspråk fra skolen. La oss kutte ut alle, slik at ungdommen lærer skikkelig norsk. Nei, forresten: La oss kutte ut norsk også. Du verden så gode de skal bli til å regne.

Bæsj på boks betyr sosial sikkerhet
I alle land hvor jeg kan tenke meg å bo, får kunstnere offentlig støtte for å male med fingre fra lik og putte bæsjen sin på hermetikkbokser. Denne typen kunst er et sikkert kjennetegn på et godt samfunn.

Selvmordsbombere og andre bombere
Vi har ikke noe imot selvmordsbombere. Det er mordsbombere vi ikke liker.

Hva blir det neste Tufte?
Gjennom ”Heia Tufte!” har hele Norge blitt glad i mennesker som spiller fotball selv om de ikke kan spille fotball. Innenfor hvilke virksomheter og yrker kommer neste omgang av sjarmerende inkompetanse?

Hold munn og kjør!
Ingen flytter fra Norge for å få råd til å kjøre mer bil. Så hold munn.

Fotball og fornøyde Frp'ere
Halvparten av alle norske toppfotballspillere sier at de stemmer Frp. Samtidig tjener de mye mer enn folk flest på å gjøre det de liker aller best. Det betyr: Jo større grunn til å være fornøyd, jo sterkere Frp-sympati.

Bør sinnssykt byttes ut med liddelig?
Bruk ordet "liddelig" i stedet for de forsterkende veldig, sinnsykt, kjempe-, og drit-. Gjør det i en uke. Finn ut hvem vennene dine er. Det er liddelig spennende.

Trenger politikere yrkeserfaring?
Hvorfor foretrekker vi politikere som har annen yrkeserfaring? Det plager meg ikke at rørleggeren min aldri har vært annet enn rørlegger.


Sexy eller intelligent?
En intelligent kvinne kan kle seg sexy. Men kan en sexy
kvinne kle seg intelligent?


"Vis", du liksom
”Gå til mauren og bli vis”, lyder et ordtak. Jeg prøvde det, og siden da har jeg ikke gjort annet enn å hente barnåler med meg hjem og kravle over mennesker jeg ikke kjenner. Mauren er overvurdert. Kan vi lære noe som helst av dyrene? I så fall hva? Og av hvilke?

Nye farger - nå!
Mange av dagens fargenyanser er håpløst utdaterte. Bondeblå? Persisk rød? Kobberbrun? Disse hører til 1800-tallet. Har ikke enhver generasjon rett til sine egne farger? Hva er vår tids nyanser? Mikrobølgerød? Simpsonsgul?

Pul deg?! Tror ikke det, gitt!
Engelsk har korte og praktiske fraser som ”fuck you” og ”piss off”. På norsk sier vi heller ”dra til helvete”. Er vi en nasjon av omstendelige grublere? Eller kan det gjøres kortere, også på norsk?

Bil vs. penis
Hvorfor er det stadig flere som kjører ALTFOR STORE biler? Alle vet at å ha stor bil er en erstatning for liten penis.

Si det til slakteren
Alle som kan skrive, må hjelpe de andre. Neste gang du ser et skilt som averterer ”lamme lår”, gå inn til slakteren og fortell ham hvordan det skal skrives. Alle elsker bedrevitere, men mange er for sjenerte til å innrømme det.

Nei til unionen
Nok et argument mot en sterkere europeisk union: Hvis hele verden blir én, vil det ikke lenger finnes utlendinger. Og da har vi ikke lenger noen å mistenke for doping.

Bytt om på alfabetet
Vi har hatt det samme alfabetet for lenge. Vi tar det for gitt, og bokstavene har fått noe selvfølgelig ved seg. Det minste vi bør gjøre, er å forandre rekkefølgen av og til. Hvorfor ikke? Det er så enkelt som EKG!

Ja til pugg
For noen uker siden havnet biskop Skjevesland i nyhetene fordi han hadde sagt at skolebarn burde lære seg ti salmer utenat. Reaksjonen mot biskopen er ikke bare kristendomsfiendtlig. Langt verre: Den er kunnskapsfiendtlig.

Bondehets
Bør det finnes bønder i Norge? Mat kan produseres billigere i utlandet. På den annen side kan alt arbeid utføres billigere i utlandet. Betyr det at ingen nordmenn bør ha jobb?

Nye bøter
De nye trafikkbøtene innebærer at boten for å kjøre mot rødt lys er dobbelt så høy som forelegget for å bli tatt med en brukerdose heroin. Noen mener at dette er urettferdig mot bilistene. Feil, feil, feil! Sammenlignet med heroinistene slipper grisekjørerne altfor lett unna.

Idol
Kan vi være enige om at det er "pussig" at VG fyller avisa si med Idolstoff, gjør Idols seertall til et nasjonalt anliggende og oppretter egne Idolsider på nett, når Schibsted eier 1/3 av TV2 og 100 % av VG?

Fra USA til DSA
Det finnes bare én supermakt igjen, og det er USA. Dette er åpenbart urettferdig. Det er et rimelig krav at Amerikas Forente Stater deles opp igjen. Lenge leve The Divided States of America!

LENKER
Siste saker:

 
PROGRAM
Nytt på nytt - bannerlenke (180)

SPØR KNUT!

Har du noe du vil spørre Knut, om eller bare en hilsen du gjerne vil sende? Skriv inn og få svar her.

Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no