skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
jon_almaas_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > NRK-fjes > Jon Almaas
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 

Historien om Jon

Ikke brannmann
Ikke brannmann
Jon har lært en rekke ting som kan komme godt med i NRK-hverdagen. For eksempel å støpe gulv. Og hva er mer naturlig enn en internasjonal business-grad før man går stigen fra redaksjons-slave til programleder i NRK?

Publisert 05.02.2002 12:03. Oppdatert 01.11.2005 11:35.

Teen-Jon på stranden

Kroppsarbeider

Etter artium ved Stabekk videregående i 1986, lokket jobben som kroppsarbeider for Selmer Furuholmen. Mer spesielt jobbet Jon som gulvstøper. Blant annet kan Jon forsikre oss om at gulvet i Kredittkassen på Majorstuen er i vater. Karrieren som gulvstøper ble imidlertid kort.

- Jeg syntes det var litt skummelt, innrømmer Jon.

Lederen for støpelaget var veldig sterk og kunne holde en spade rett ut fra kroppen. Dette kunne virke sjokkerende på en nykjemmet gutt som kom på moped fra Bærum klokken seks om morgenen. Dessuten førte gulvstøperjobben med seg et par bitre erfaringer Jon godt kunne vært foruten.

- Jeg fikk aldri kjøre Case-gravemaskinen. Det fikk alle de andre lov til. Jeg fikk bare kjøre Hompetussa. Det er den som pakker sammen pukket før man støper det. Det var mer plikt enn moro, sukker Jon.

Med business-grad til NRK

En amerikansk bachelor-grad i International Business fra 1992 kan brukes til så mangt. Blant annet kan man bli programleder i NRK. Med drama som sidefag kan Jon uansett ha hatt dette i tankene.

Jon begynte i NRK i 1994 som redaksjonsassistent eller som det også kalles; kaffekoker. NRK-programmene Sommeråpent, Penger på spill og Toppen en time var kvalitativt understøttet av Jons gode hånd med kaffekoking og avishenting.

Sleezy-Jon i Troms
I NRK Troms tilbragte Jon årene 1995-7 som produsent for Ja takk, begge deler, Krakk og Helg i solnedgang. I denne perioden jobbet han også som skuespiller i produksjonene. Deretter gikk veien til Marienlyst igjen, hvor Jon var produsent for Go´ elg og Newton fra 1997-99.Nytt på nytt-sjef

Jon ruler Nytt på nytt

Så dukket programleder-jobben i Nytt på nytt opp i 1999. Etter audition sammen med allerede utvalgte Anne Kat. Hærland og Knut Nærum, trodde Jon det hadde gått veldig dårlig. Den gang ei. Nå ruler Jon programmet på sjette sesongen og fortsetter på syvende høsten 2002.

Tidlig TV-debut

Jon snek seg for øvrig tidlig inn i NRK-systemet.

- En onkel som jobbet som rekvisitør i NRK skaffet meg, min mor og min søster jobb som "pølse-gjeng" i et program i 1969, tror jeg. Vet ikke hva det het, men vi satt på et gjerde og spiste pølser. Jeg var bare to år, men jeg husker at jeg var veldig imponert over hvor godt NRKs velsmurte maskineri fungerte allerede da, mener Jon.


Av Synne Hedlo

Siste saker:

 
Jon Almaas
5 SISTE JON
25 SISTE NRK-FJES
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no