skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Ivar Dyrhaug 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > NRK-fjes > Ivar Dyrhaug
KOLOFON
Spørsmål om denne siden rettes til
 

Historien om Ivar

Ivar skrev et syngespill om mobbing, og Halvsju kom løpende med jobb. Siden har Ivar ledet noen av Norges største underholdnings-suksesser på TV. I tillegg til å ha skrevet hitlåter og vært platepusher.

Publisert 31.07.2003 14:42. Oppdatert 02.02.2005 16:11.
av Synne Hedlo

Ble lærer

Ivar Dyrhaug har gått Ruseløkken barneskole og Ekely gymnas, tatt kurs ved Cambridge University og treårig lærerskole med engelsk grunnfag. Den formelle kompetansen ble utvidet til pedagogikk grunnfag i 1973 og - ikke minst - båtfører-prøven i 1974. Mellom 1973 og 1978 var lærer Dyrhaug å skimte på Snarøya og Grav skoler.
Espen med sin trafikkfarlige nye "lommekassettstereo"


Radiostemme ble TV-fjes

Ivar var programleder i NRK Radio fra 1973 for blant annet Grammoforum og Pop Spesial. I 1979 laget han et syngespill om mobbing som het "Hvorfor nettopp meg?", som var som skapt for Halvsjus målgruppe. Det ble ingen audition til programlederjobben i Halvsju det året. Ivar svarte "tvert ja" til jobben, og det var to grunner til det.

Ekshibisjonist søker utfordring
Baksnytt i Halvsju: Ivar Dyrhaug intervjuer Trond-Viggo Torgersen

- Den ene er at jeg er en ekshibisjonist, som alle andre programledere på TV. Også var det en utfordring. I stoffet lå alt jeg ønsket å stå for. Kona var mer betenkt. Å være gift med en som er programleder er sikkert en skremmende tanke, forteller Ivar.

TV-suksesser som senere er blitt ledet av Ivar Dyrhaug, er musikkprogrammer som Zikk-zakk, Pick-up! og Beat for beat, show som Melodi Grand Prix, Amanda og Ta sjansen!, og underholdningsprogrammer som Kanal 1, Rett hjem og Glimt.

Hitmaker

Musikken har vært en rød tråd i Ivars karriere. Som sangtekst-forfatter har han skrevet så mye at han ikke husker alt han har gjort.
Dance with a Stranger hadde en monsterhit på albumet "2" med The Invisible Man. Forfatter: Ivar Dyrhaug
Han har skrevet for Egil Eldøen og Randy Crawford, Lava, Olav Stedje, Trond Granlund, Nina Askeland og Dance with a Stranger, for å nevne noen. Visste du at både Randy Crawford/Egil Eldøen-duetten "You", Dance with a Strangers "Invisible man" og fotball-VM-låten "Alt for Norge" er Ivars verk?

Pushet plater

Sangtekst-forfatteren stiftet og drev Norsk plateproduksjon i åtte år frem til 1995. Selskapet var Norges største selvstendige plateselskap med flere store i stallen - Dance with a Stranger, Bjørn Eidsvåg, Arve Tellefsen og Pogo Pops.

Seerne deltar

Ivar Dyrhaugs Beat for beat har rullet og gått i mange år nå, og med stadig større popularitet.

- Jeg tror først og fremst at folk blir engasjert og aktivisert av programmet, sier Ivar. Selv seerne deltar!
- Beat for beat blir det motsatte av playback, mener Ivar.
Beat for beat er den rake motsetningen av playback.

- Det vi driver med her er en ekte form for musikkformidling, som ofte er vanskelig å få til på TV. Ofte blir det så planlagt at det blir kaldt. Men Beat for beat er den rake motsetningen av playback - her er det fallhøyde så det holder. Men når det går bra blir det jo desto finere!

Slemme-Ivar

En så rik karriere til tross, det fins fremdeles ting Ivar ikke synes han har fått gjort. Det gjelder for eksempel programmet The Weakest Link, hvor programlederen får lov å trakassere taperen i konkurransen.

- Jeg har lyst til å spille litt slem. Jeg hadde sikkert ikke greid å være ond, men jeg kunne hentet frem den slemme læreren igjen.

- Jeg liker det programmet veldig godt. At folk får seg en på trynet. Jeg tror jeg har den åren i meg også. Ellers bruker jeg stort sett tiden min med å være grei med folk, avslutter Ivar.
Espen og Ann Mari fra Halvsju; Ivar Dyrhaug og Turid Øversveen

Siste saker:

 
5 SISTE DYRHAUG
25 SISTE PROGRAMLEDERE
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no