skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Espen Thoresen Hværsaagod  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > NRK-fjes > Espen Thoresen Hværsaagod Sist oppdatert 14:18
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 

Hværsaagod - i lyd og bilde

Etter at han sluttet som flymekaniker har Espen Thoresen Hværsaagod vært med på mye i NRK, i både radio og TV. Et skjønnsomt utvalgt arkiv finner du her.

Publisert 06.05.2004 12:00.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
av Ulrik Rongved Amundsen

Fra radio til TV - og tilbake

Espen Thoresen - og etter hvert Espen Thoresen Hværsaagod - har hatt en lang radiokarriere. Han begynte med nærradiosendinger, men kom inn i NRK og Reiseradioen i 1991. Radiokjendis ble han imidlertid først med programmet XL på Petre, der han sammen med Kristopher Schau, Atle Antonsen og Johan Golden fikk testet ut det meste.

The usual suspects: Gjengen bak XL
Som programleder var det Espen som bandt det hele sammen for det populære programmet, og som tok telefonsamtalene - for eksempel med den fundamentalistiske amerikanske organisasjonen med det klingende navnet "Thank God for AIDS". Dessuten fikk han være med Kristopher ut på tur, som da XL-redaksjonen fikk tilsendt en avtint fryser med en død grevling tilsendt fra en trofast lytter, og Kristopher ville sprenge den i lufta.
Fra XL: Espen ringer til "Thank God for AIDS"
Fra XLTV: Espen og Kristopher sprenger en død grevling

På tross av suksess med XLTV, og senere TVTV med den samme gjengen, er det stort sett blitt radio på Espen. Nå for tiden jobber han stort sett med sitt eget program, "Thoresen, værsågod", som kan høres i P1 hver torsdag fra kl. 22. I nettradioen kan du også søke frem alle sendingene fra de siste fire ukene og høre dem på nytt.
Nettradioen - lytt til P1s nettradio

Gjesteopptredener

Innmari guffent: Espen var sammen med Kari i IRMA 1000
Espen har gjennom tidene også stilt opp andre steder enn i sine egne programmer. Han hadde for eksempel sin egen spalte i Kari Slaatsveen og Barbara Jahns legendariske IRMA 1000, der han fortalte om ting han syntes var "Innmari guffent". Dessuten har han fått komme som gjest hos Fredrik Skavlan i Først & sist, og stilt opp i Petremorgen for å fortelle om julen. Klikk på lenkene under for å se og høre klippene.
Innmari guffent: Klespoker hos Gulbrandsen
Fra Petremorgen: Julen på ett minutt
Espen i Først & sist

LENKER

 
HØR INNSLAG FRA XL
XL - lenke til player
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no