skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Espen Thoresen Hværsaagod  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > NRK-fjes > Espen Thoresen Hværsaagod Sist oppdatert 14:18
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 

Historien om Espen

Espen, 23 år
Espen, 23 år
Espen Thoresen jobbet som flymekaniker i fjorten år. Men fra 1995 ble han radiostjerne med XL, og endte opp som Hværsaagod.

Publisert 23.01.2003 16:29. Oppdatert 06.02.2003 16:04.
av Synne Hedlo

Flymekaniker i SAS i fjorten år

Espen Askeladd

Brødrene Per, Pål og Espen kommer ikke fra eventyret, men fra Grünerløkka. Tyve år gammel var Espen Thoresen tilbake i Oslo igjen og startet som flymekaniker i SAS i 1975. Der skulle han bli i fjorten år, inntil radioen tok ham.

Nærradio og Sunwing

Nærradio-stasjoner som Radio City og Radio Orakel hadde først glede av ham. Men også heldige charter-reisende kunne slumpe bort i Espen som entertainer for Sunwing-hoteller i 1989.
Oslo maraton 1984: Espen inn på Bislet stadion


Til NRK Radio

Det første NRK-engasjementet hadde Espen i 1991 for Reiseradioen. Siden var han innom Nattradioen og Ungdommens radioavis. I 1993 fikk Espen Åke Blomström Memorial Price for radiodokumentaren Budbringeren og stipend til å delta på en internasjonal radiodokumentar-konferanse. NRK Petre kallet, og Espen begynte i 1993 som reporter i XL og IRMA 1000. Hva er det som fascinerer Espen ved radioarbeidet?
Fra siste XL-sending på Quart-festivalen 1999


- Det er lett å overføre det man tenker til å bli lyd. Også begynte det som en hobby og da var det jo storveis at man i tillegg etterhvert fikk lønn.

Programleder i XL

Espen ble programleder i XL i 1995. Programmet fikk etter hvert en menighet dedikerte fans, som i Dagbladets kondolanse-protokoll for XL blant annet skrev "Takk til gutta som ga voksne barn et ansikt". XL-suksessen førte til TV-seriene XLTV og TVTV 1998-99, med gjengangere som Kristopher Schau, Atle Antonsen og Johan Golden, i tillegg til Espen selv.
Fra XLTV i 1999Over til NRK P1

Etter noen store steg mellom TVNorge med Mandagsklubben og Herr og fru Thoresen, tekstforfatter-jobb i Stig og Stein og Boks på Metropol, ble det atter NRK Radio og Balsam i mars 2002. Denne gangen er Espen ferdig med listepopen og P3 og i gang på P1. Fra våren 2003 kjører Espen lytterkontakt-programmet Thoresen Værsågod på NRK P1. Og hva er forskjellen på å jobbe for P1 og P3, Espen?

Cumshots Norsktoppen-klart?

- Det er ikke så stor forskjell egentlig. Nå deler jeg kontor med Kristian Lindemann (Norsktoppen-programleder, red. anm.) som spiller Benny Borg. Før delte jeg med Kristopher (Schau, Karate-programleder, red. anm.) som spilte Cumshots. Egentlig lyder det ganske likt.
XL-redaksjonen i Espens tid: Atle Antonsen, Espen Thoresen, Kristopher Schau og Johan Golden


Siste saker:

 
HØR INNSLAG FRA XL
XL - lenke til player
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no