skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
dagfinn_lyngbo_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > NRK-fjes > Dagfinn Lyngbø
 
Standup-komiker Dagfinn Lyngbø stiller med dyrebare, men gratis råd til unge og gamle komiker-spirer. Få med deg Dagfinns seks episoder med Standupskole fra Lørdagsbarnetimen!

DU? HER? NÅ?

Når man snakker på mobilen, snakker man ofte om hvor man er. Og det er jo litt rart - hele poenget med mobiltelefoner er jo at de er uavhengig av hvor i verden man befinner seg. Her forteller Dagfinn hva som skjedde da han tok en telefon til sin gode venn Jon Schau og spurte hvor han var.

Stå opp for torsken:

Standup fra Svolvær

Svolvær er vel ikke kjent som standupkomikkens hovedstad i Norge, eller en gang i nord-Norge. Men det er noe svolværgutten Kay Rune, alias Dagfinn Lyngbø, har tenkt å gjøre noe med! I løpet av våren sender Lørdagsbarnetimen seks episoder med Kay Runes lokale stand up - men allerede nå kan du høre dem på nett.

FAKTA

Navn:

Dagfinn Lyngbø

Født:

Askøy

Bosted:

Fjellsiden i Bergen

Sivil status:

Ugift

Stjernetegn:

Skorpion

Hobbies:

Musikk, Tegning, turer i fjellet og dataspill

HISTORIEN OM DAGFINN

Da han gikk på skolen likte ikke Dagfinn Lyngbø å lese høyt i timen. Allikevel fikk de andre lurt ham opp på scenen i russerevyen, og etter det var karrieren som komiker nærmest uunngåelig.

TRE VENNER OM DAGFINN

Charlo Halvorsen

Dagfinn er den blideste program-lederen i NRK. Sansynligvis i hele Norge. Det er sikkert et sleipt triks for å få gjennom viljen sin, men i så fall er det sleipt og hyggelig.

Jon Schau

Dagfinn er utrolig snill. Han er en jeg kan ringe til uansett. Han ville aldri brukt noe mot meg. Og så er han målbevisst. Ingen komikere jobber mer enn Dagfinn.

Valgerd Svarstad Haugland

Bergenseren er morsom!

 
Da Dagfinn var Daffa:

Fra Lyngbøs gartneri

Som Norges eneste gartnerutdannede standupkomiker har Dagfinn en egenartet bakgrunn. Men hvordan kom han inn i gartnerlæren, og hva har det gitt ham senere? Her kan du lese hva Dagfinn selv sier om sitt tidligere liv som hagearbeidende.

De nære MP3er:

Last ned Lyngbøs sanger

Dagfinn Lyngbø gjorde gjennom hele høstsesongen av De nære ting sine egne versjoner av kjente hitsanger. Og siden Dagfinn er stolt av dialekten sin, gjenga han selvsagt sangene på nynorsk. Etter utallige oppfpordringer legger vi nå sangene ut fritt tilgjengelig på nett.

Standupskolen - episode 1

Dagfinns 10 spørsmål

Tror du at du passer som standupkomiker? Her kan du ta den offisielle Lyngbø-testen, og finne sannheten om din egnethet. 
Historien om Dagfinn

Fra arkivet

Dagfinn har rukket innom en del NRK-program-mer i sin tid, og til og med hatt hovedrollen i flere av dem. Her kan du se klipp av Dagfinns sketsjer i De nære ting, standup-klipp og diverse gjesteopptredener. Og du får høre om Dagfinn egentlig kan synge.

25 SISTE NRK-FJES
DAGFINN PÅ NETT
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no