skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Toppbanner 3_1 Anne-Kat. Hærland
Her er du: NRK.no > Programmer > NRK-fjes > Anne-Kat. Hærland Sist oppdatert 16:37
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 
Anne-Kat. på TV:

Små og store glimt av lykke

Direkte lykke er å se gamle klipp med Anne-Kat. Da kan man få seg en Bombay Surprise, for mellom alt Bla, bla, bla finnes det Absolutt noe helt Nytt på nytt.

Publisert 09.12.2003 14:27. Oppdatert 09.01.2004 11:49.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video

Av

Anne-Kat. Hærland har gjort mye forskjellig siden hun startet i NRK i 1993 som lystekniker. Vi har samlet noen smakebiter av de programmene hun selv har ledet eller vært medvirkende i.


Direkte lykke

Det første programmet Anne-Kat. var programleder for var Direkte lykke, og ble sendt på nystartede NRK2 i 1996 og 1997. Det ble laget av U-redaksjonenen og tok opp ukeaktuelle saker på en underholdene måte, spesielt for de mellom 15 og 25 år. Med seg hadde Anne-Kat. flere assistenter, bl.a. Wiggo Norsted og Jørund Kopren i første runde, senere kom Erlend Sandem, Tonny Kluften, Geir Kolden og Nils Petter Mørland til.


Bombay Surprise

Arvtakeren til Direkte lykke het Bombay Surprise og var rettet mot et litt voksnere publikum. Både troverdighetskursene og andre innslag var populære og Bombay Surprise ble ett av de mest sette programmene på NRK2.


Absolutt

I Absolutt skulle Anne-Kat. være seriøs, men dette ble kanskje ikke spesielt vellykket. I et intervju sa hun følgende om tiden i Absolutt:
- Jeg skulle aldri gjort det. Men jeg var ung, uerfaren og svært så sulten. Jeg er alt det der fremdeles, men har lært noe, håper jeg. Jeg var dødskjedelig i Absolutt! Innimellom, når jeg satt med intervjuobjektene, ramla jeg helt av og undret: "Hva gjør jeg her? Jeg har ikke lyst til å være her; jeg vil bare rive tak i kameraet og si noe morsomt istedenfor."

Kanonball

Serien Kanonball fra 1998 dreide seg i hovedsak om tre herrer, Finn Bjelke, Glenn Rodney Skog og Yan Friis, de to førstnevnte mest kjent fra radioprogrammet . Noen ganger fikk de feminine forsterkninger av Anne-Kat., ikke minst i sketsjene "Hvorfor er det ikke slik?"


Bla, bla, bla

Anne-Kat. fikk sitt eget program på NRK1 i januar 2000. Bla, bla, bla var "en dokumentarisk ukeblad-studie ved Anne-Kat. Hærland" og ble en suksess. Ikke minst venninnen Bodil og Anne-Kat.'s opp-og-ned forhold med liksom-ektemannen Geir Schau ble seernes favoritter. Etter en lengre pause kom Bla, bla, bla tilbake i 2003, og selv om Anne-Kat. sier at dette var siste runde, er det mange fans som fortsatt håper på mer.Nytt på nytt

Da Nytt på nytt hadde sin første sending 9. april 1999 var seertallene beskjedne. I dag er det NRKs mest sette program, med jevnlige seertall på over en million, og et must for mange på fredagskvelden.
LENKER

 
PROGRAMLEDER
Nytt på nytt - bannerlenke (180)
Bla, bla, bla - bannerlenke (180)

SPØR ANNE-KAT.

Har du noe du vil si til Anne-Kat.? Er det noe du vil spørre en som alltid synes å ha et godt svar parat om? Få svar av Nytt på nytt-dronningen selv her.

Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no