skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
programledere_anne_grosvold_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > NRK-fjes > Anne Grosvold
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 
Nettmøte om "Det svakeste ledd":

Kunne tenkt seg å være deltaker selv

- Jeg liker kunnskapsprogrammer, og kunne godt tenkt meg å være deltaker selv. Anne Grosvold måtte selv tåle en del kritiske kommentarer fra leserne i onsdagens nettmøte om "Det svakeste ledd".

Publisert 18.10.2004 10:26. Oppdatert 20.10.2004 14:20.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Geir Evensen

Les svarene fra Anne Grosvold

Anne Grosvold innrømmer at hun er overrasket over mengden av negative reaksjoner. Svært mange ønsket å vite om Anne Grosvold legger opp til mobbing med spydige og sarkastiske behandling av deltakerne.
- Denne programlederrollen er en del av det konseptet NRK har kjøpt av BBC og i følge det skal programlederen være streng.

Deltakerne blir informert

- Det er en rolle og en arbeidsoppgave jeg har fått tildelt. Det har vært utfordrende å prøve å løse denne oppgaven så godt som jeg kan innenfor stramme rammer, forteller hun og understreker at deltakerne på forhånd blir informert om hva de kan komme til å møte.

- Kommenterer ikke utseende

- Hvor langt går du, hva er grensen for hva du kan si til deltakerne, spør Vibeke fra Oslo.
- Det er flere ting jeg aldri sier til deltagerne, svarer Grosvold. Jeg kommenterer for eksempel aldri deres utseende. Om de har store ører, lite hår eller er tykke så er det irrelevant i denne sammenhengen.

Ikke konkurransemenneske

- Hvordan ville du selv likt å være deltaker i et slikt programkonsept, lurer en leser ved navn Trond Hageberg.
- Jeg hadde likt ganske godt å være deltaker fordi jeg liker kunnskapstester, Jeg er derimot ikke noe utpreget konkurransemenneske og ville derfor ikke hatt problemer med å bli stemt ut som Det svakeste ledd i første runde, svarer Anne Grosvold.

Den engelske programlederen heter Anne Robinson, og ble på kort tid kjent som "TV-heksa" for sin arrogante, nedlatende tone og utskjelling av deltakerne. Da det skulle lages en norsk versjon av det britiske suksessprogrammet "Weakest Link", falt valget av programleder på Anne Grosvold.

Befriende eller mobbing?

Grosvold - kjent fra mer hyggelige programmer som Frokost-TV og Sommeråpent - er nok ikke like mye heks, men har like fullt fått oppmerksomhet for sin rolle i "Det svakeste ledd". Noen har argumentert for at programmet oppfordrer til mobbing, mens andre synes det er befriende med en programleder som tør å være litt spydig og ikke bare koseprater.

LENKER
Siste saker:

 
25 SISTE NRK-FJES
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no